High Frequency Trading of Flitshandel

High frequency trading of flitshandel is de geautomatiseerde handel via platformen en algoritmes om fracties van seconden aandelen te kopen en te verkopen. Deze flitshandel wordt gekenmerkt door heel krachtige computers die grote aantallen transacties aan een hoge snelheid versturen. Hierbij maakt men gebruik van complexe algoritmes om zo de markten te analyseren. Handelaars met de hoogste snelheid kunnen zo de grootste winsten maken. De strijd om de snelste verbinding te hebben tart elke verbeelding.

Snel, sneller, snelst

Snelheid op de aandelenbeurs is een zeer belangrijke factor om winst te maken. Inspelen op veranderingen in koersen kan in enkele seconden, zelfs milliseconden, heel hoge winsten opleveren. Dankzij de digitalisering van de handel is de snelle aan- en verkoop van aandelen verder uitgediept. Nu is een milliseconde al van belang. High frequency trading of flitshandel speelt hier op in.

High frequency trading is niet meer dan volledig geautomatiseerde handel in aandelen. Zeer krachtige computers kopen en verkopen vliegensvlug aandelen. Deze transacties zijn volledig gestuurd door complexe algoritmes. Een koers kan snel wijzigen, daarom is het belangrijk om er ogenblikkelijk op te kunnen inspelen. Die handel zorgt voor een andere manier van handel drijven.

Dichtbij Wall Street

Elk aspect binnen high frequency trading is van belang. Vermits elke milliseconde het verschil tussen winst of verlies kan betekenen. Daarom levert men soms waanzinnige inspanningen om de best hard- en software binnen te halen. Computers zijn hiervoor speciaal ontwikkeld om genoeg rekenkracht te hebben en om zo de snelste transacties te halen. Ondertussen lokt men de beste programmeurs met fabelachtige lonen om steeds snellere algoritmes te ontwikkelen.

High frequency traders kopen zelfs volledige gebouwen vlakbij Wall Street met als doel er de servers onder te brengen. Deze servers, waarop deze platformen actief zijn, kunnen de tijd tussen de opdracht en de transactie aanzienlijk verkleinen. Opnieuw een winst van mogelijk enkele milliseconden. In de Verenigde Staten zijn momenteel drie van de vier transacties het resultaat van flitshandel. Brokers kunnen dus niet achterblijven. En verwacht wordt dan ook dat hun aandeel nog zal toenemen.

Synonyms:
flitshandel