Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Bull market

Term Definitie
Bull market

Een stierenmarkt is een financiële markt die optimistisch gestemd is, een markt waarin prijzen stijgen of verwacht worden te stijgen. De term 'bull market' wordt het vaakst gebruikt in de aandelenmarkt, maar kan eveneens toegepast worden op alles wat verhandeld wordt zoals obligaties, munteenheden of commodities.

Bull markets worden gekenmerkt door een hoge graad van optimisme, investeerdersvetrouwen en verwachtingen dat de resultaten in de toekomst blijven stijgen. Vermits psychologische effecten en speculatie in de financiële markten een grote invloed hebben, is het moeilijk om de toekomstige trends precies te bepalen.

De termen bull' en 'bear' komen van de wijze waarop deze dieren hun aanval inzetten. Een stier slaat zijn horens de hoogte in bij een aanval, een beer staat rechtop en slaat met zijn klauwen naar beneden. Bij een opgaande trend in de markt, spreekt men van een stierenmarkt. Bij een neergaande trend, spreken we van een berenmarkt.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden