Meise krijgt een nieuwe zorgresidentie

Op het terrein dat grenst aan de Zep en de Stationsstraat in Wolvertem zijn de bouwwerken van Zorgresidentie Moutershof gestart, een project met prachtige zorgflats. De 3 gebouwen zullen onderling met elkaar verbonden zijn door inspringende volumes. De oplevering is voorzien voor eind volgend jaar. Hiermee speelt men in op de toenemende regionale vraag naar kwalitatief nieuwbouw zorgvastgoed.

Uit een bevolkingsonderzoek van vorig jaar blijkt dat 25 procent van de bevolking in Meise 60-plusser is. Dat aantal nam gedurende de afgelopen 10 jaar toe met zo’n 5 procent. Men verwacht dat deze stijging niet meteen zal afnemen, gezien de algemene vergrijzing over heel Vlaanderen.

“25% van bevolking in Meise is 60+”

De babyboomgeneratie schuift steeds verder door en dat gaat bovendien gepaard met een toegenomen levensverwachting. Tussen 2010 en 2060, een periode van slechts 50 jaar, zal het aantal 80-plussers in België zelfs verdriedubbelen. Niet elke senior kan gaan inwonen bij familie en ook thuishulp biedt niet altijd een oplossing. In de media wordt vooral de problematiek over de uitgestelde pensioenen en de financiële toestand van de gezondheidszorg aangekaart. Vaak vergeet men welke gevolgen deze vergrijzing met zich meebrengt op het vlak van aangepaste huisvesting. De wachtlijsten voor rusthuizen en assistentiewoningen worden alsmaar langer, de zoektocht naar een aangepaste woonst wordt voor velen niet evident.

“Grote vraag naar zorgflats vanuit de regio”

“Samen met projectontwikkelaar Senior Assist Holding detecteerden we al snel een grote vraag naar kwalitatief zorgvastgoed”, zo getuigt Peter Vanmaldeghem, CEO bij projectmakelaar REALIS. “Deze zorgflats bij zorgresidentie Moutershof richten zich op een doelpubliek met een sterk gewijzigde woon- en zorgbehoefte. Zij kunnen dan in deze nieuwe, veilige woonomgeving hun nieuwe thuis vinden. Hier staat het comfort en de goede zorg voor de bewoners centraal. Ook al is het een tamelijk groot project, de gezelligheid en huiselijkheid primeren.”

Lees meer: Wat kost de aankoop van een serviceflat?

Een team van professionals zoals artsen, verpleging, zorgkundigen, … staat de klok rond klaar om de bewoners op maat bij te staan met de nodige hulp, diensten en verzorging. Deze flats zijn geschikt voor 65-plussers, maar ook vanaf een bepaalde graad van zorgbehoevendheid kunnen personen hier terecht. De uitbating en de ontwikkeling van deze zorgresidentie ligt in handen van de toonaangevende professionele uitbater Senior Assist. Zij nemen de zorg, het volledige beheer, alsook de verhuur van de flats op zich.

“Investeren in zorgvastgoed rendeert”

“Door de grote nood aan nieuwbouw zorgvastgoed opent dit perspectieven voor beleggers”, zo vult Jason Jacobs, Director-Partner bij REALIS, aan. Een investering in deze zorgflats is volledig zorgeloos”, dat omdat het volledige beheer en het onderhoud van de flats door een gespecialiseerde beheersinstantie gedaan wordt. Ook de verhuur is volledig uit handen genomen. De individuele huurinkomsten zijn al voor 5 jaar gewaarborgd.”

Lees meer: Hoe kan je beleggen in serviceflats?

Wie zo’n flat als eigendom heeft, kan hier een familielid laten intrekken of er zelf in komen wonen, indien de nood zich zou voordoen. Op die manier kan er vermeden worden om onderaan op een lange wachtlijst te komen staan, iets waar veel senioren nu reeds voor vrezen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.