Tax liens vanuit luie zetel

Net als hier in België moeten ook in de Verenigde Staten alle inwoners een vorm van gemeentebelasting betalen. Alleen is het in de VS mogelijk om deze gemeentebelasting door iemand anders te laten betalen, als je zelf even krap bij kas zit. Typisch Amerikaans zou je zeggen, maar hierachter schuilt een bijzonder fenomeen waar u als belegger prachtige rendementen mee kunt behalen, de tax liens.

Hoge rendementen (10-36%)

Een externe investeerder kan het bedrag voorschieten om de gemeentebelasting te betalen. Dit heet een tax lien certificaat. Dit bedrag wordt later terugbetaald met een aantrekkelijke rente. De rente verschilt per staat maar valt meestal tussen de 10% en soms wel 36%!

Lees meer: 7 redenen waarom investeren in vastgoed interessant is

Veilige investering

Een huiseigenaar is zeer gemotiveerd om dit bedrag weer terug te betalen, omdat de gemeente de woning als onderpand van de schuld claimt. Betaalt de huiseigenaar zijn schulden niet, dan kan dit uiteindelijk leiden tot verlies van de woning. Het percentage leningen die weer worden terugbetaald is dan ook zeer hoog, wat een tax lien een veilige manier van investeren maakt.

Zelfs als het ‘mis’ gaat, is er rendement

In de paar gevallen (ca. 2-5%) dat de schuld niet wordt terugbetaald door de eigenaar, kan het zijn dat de woning wordt geveild. Zo wordt je alsnog terugbetaald of is het zelfs mogelijk dat je eigenaar wordt van de woning!

Omdat je de woning via jouw tax lien dan in bezit krijgt voor slechts een fractie van de marktwaarde, is het eenvoudig deze met een aantrekkelijke extra winst door te verkopen.

Praktijkvoorbeeld van een tax lien

Zo kochten we laatst een tax lien op een woning in Florida voor rond de $500. Deze werd na 8 maanden terugbetaald met een rente van 12%. Op jaarbasis is dit 18% rendement op onze inleg!

Kansen genoeg voor grote en kleine beurzen

Er staat voor miljoenen open aan tax liens in de VS. Deze tax liens zijn steeds meer online aan te kopen, zodat u kunt investeren vanaf de keukentafel.

Lees meer: Investeren in vastgoed kan ook met weinig centen

Zowel voor de grote investeerder als mensen met een kleinere beurs biedt deze strategie volop kansen. Als je eenmaal weet hoe, is dit een eenvoudige strategie die ons in twee jaar tijd een verdubbeling van onze inleg opleverde!

Ina Wessels

Ina Wessels en Wim Coster hebben een aantal jaren geleden ontdekt hoe je eenvoudig en veilig kunt investeren via tax liens en tax deeds. Sindsdien hebben ze hoge rendementen gekregen op onze tax liens. Tax liens zijn pandbrieven uitgegeven op vastgoed (grond of een huis) omdat de eigenaar de onroerendgoedbelasting niet heeft betaald. Daarnaast verkopen, verhuren of leasen ze vastgoed dat ze hebben verkregen met tax deeds in de Verenigde Staten. Omdat deze strategie ook vanuit Nederland goed te doen is en veel mensen in Nederland en België op zoek zijn naar meer rendement, willen ze anderen graag hierbij helpen. Ze geven trainingen aan een selecte groep mensen en bieden tevens de mogelijkheid om persoonlijk begeleid te worden met coaching (Elite Training). Er worden introductieworkshops gegeven door het hele land.

1 reactie

  1. En hoe gaat dir praktisch in zijn werk? Via welke websites, etc.?

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.