Rendement op toffe luxe studentenkamers is best leuk

Rendementen op studentenkamers kunnen behoorlijk hoog oplopen. Afhankelijk van enkele belangrijke factoren kan je best een klompje goud in handen hebben. De keuzes die je maakt bij de start van jouw investering zijn doorslaggevend. Daarom geven we enkele richtlijnen mee als het gaat om rendement op studentenkamers.

Om maar met de deur in huis te vallen: het rendement op studentenkamers wordt vooral bepaald door het type studentenkamer. Studentenkamers in een nieuwbouwcomplex vergen een beperkte investering, dragen een klein risico maar kunnen wel een hoog rendement opleveren. Bestaande studentenkamers, rijp voor een renovatie, zijn vaak minder rendabel. Belangrijk is dus van bij aanvang de juiste keuze te maken.

Investeren in studentenkamers met een aantrekkelijk rendement

Vergelijk een investering in studentenkamers gerust met een investering in appartementen. Hoewel de ligging van het vastgoed een andere uitkomst kan bieden, is het doorgaans interessanter om te investeren in een studentenkamer. De oppervlaktes die de doelgroep van een studentenkamers vraagt is heel wat bescheidener dan die voor appartementen. Met andere woorden: het rendement per vierkante meter is groter bij studentenkamers.

Lees meer: Is investeren in studentenkamers interessant?

De hoge vraagprijs wordt vooral bepaald door de grote vraag. Het aantal studentenkamers op de markt overstijgt nog steeds vlot het aanbod. En dat begrepen ook heel wat universiteiten en hogescholen maar al te goed. Zij investeren en bouwen steeds vaker studentenresidenties dichtbij hun campussen. Evident blijkt dit niet te zijn. Er blijft nog genoeg van de taart over om particuliere investeerders te laten meegenieten.

Lees meer: 5 tips voor wie een appartement als investering wil kopen

Experts ramen het gemiddelde rendement voor een investering in studentenkamers op ongeveer 4,5 à 5 procent, een pak hoger dan het rendement op een investering in een appartement. Bovendien ligt het risico een stuk lager. Wanbetaling bij de appartementverhuur komt veel vaker voor dan bij studentenkamers. Ouders steunen hun kinderen financieel en zijn dus een solide partner in dit investeringsverhaal.

Focus op rendement? Kies dan voor luxestudentenkamers

Als rendement dé belangrijkste vereiste is van jouw investering, dan kies je maar beter wat jouw doelgroep verlangt en dat is luxe. Een studentenkamer is niet langer een stoffige kamer onder het dak. De hedendaagse student -en de ouders- stellen heel wat eisen voor een studentenkamer. Een aparte badkamer, voldoende ruime kamers, modern sanitair, een goed uitgeruste keuken. Gelukkig zijn ze dan ook bereid om daarvoor te betalen.

Lees meer: Hoe het rendement op vastgoed berekenen?

Niet alleen de ouders en studenten hebben strenge eisen, ook de wetgeving verlangt heel wat van een studentenkamer. Niet zozeer de luxe is hier van belang maar de veiligheid en in het bijzonder de brandveiligheid. Steeds strengere eisen maakt van oude studentenkamers een molensteen rond de hals van eigenaars. De bezettingsgraad wordt lager, de kosten steeds hoger. Kiezen voor een moderne luxestudentenkamer is qua rendement de veiligste optie.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.