Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Landbouwgrond

Investeren in landbouwgrond is niet de meest voor de hand liggende keuze. Zeker als je geen affiniteit hebt met de landbouwwereld. Toch kan het investeren in landbouwgrond zo zijn redenen hebben. Zo zijn er de rendementen op landbouwgrond, maar ook de vele aandachtspunten om een goede investering in landbouwgrond af te dwingen. Kijk maar eens naar de prijzen die betaald worden voor landbouwgrond. Misschien toch nog eens het overwegen waard?

Over de prijs van landbouwgrond is niemand het volledig eens. Bouwgronden kunnen putten uit een rijk bestand en archief van prijzen om zo een marktconforme prijs te bepalen. Voor landbouwgrond ligt dit al heel wat moeilijker. Toch zijn er enkele factoren die de prijs van landbouwgrond mee helpen bepalen. Inzicht in deze factoren kan jou al een eind op weg helpen.

Beleggen in landbouwgrond kent een opmars in Vlaanderen, Nederland en bij uitbreiding in Europa. De verkoopprijs van landbouwgrond verdubbelde tussen 1995 en 2006 en dat spreekt beleggers tot de verbeelding. Maar is er ook marktkennis aanwezig bij de investeerders? Hebben ze bijvoorbeeld ooit al eens gehoord van de pachtwet?

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden