Stappenplan om te investeren in hotelvastgoed

Beleggers die er voor kiezen om een deel van hun vermogen in een hotelkamer te steken, maken best gebruik van een plan. Vaak zoeken ze een ‘geschikt’ hotel, wordt er een vast bedrag betaald voor een specifieke kamer in dit hotel en verdienen vervolgens geld met deze investering. Om een mooi rendement te halen, doe je een investering in een hotelkamer best wel op de juiste wijze.

Stappenplan voor het investeren in hotelkamer

Iedereen belegt op zijn of haar eigen manier en dat is prima, maar bij het investeren in een hotelkamer zijn er wel enkele stappen die je best volgt. Welke stappen je niet mag overslaan, lees je in onderstaand stappenplan.

Stap 1: Zoek een geschikt hotel

Voor je in een hotelkamer kan investeren, zoek je naar een geschikt hotel voor jouw investering. Wij raden je aan om niet zomaar in een hotel te investeren, maar een hotel te zoeken waar jij echt achter staat. Het hotel ligt niet alleen in een regio die je mooi vindt, maar is bovendien mooi ingericht en heeft een directeur/directrice waar je het goed mee kunt vinden. Hoe beter het hotel bij jou past, des te meer plezier je haalt uit jouw investering in een hotelkamer.

Bezoek: Investoweb – Vergelijk investeringen in hotelkamers

Stap 2: Vraag alle extra informatie over de kamer

Heb je een geschikt hotel gevonden om in te investeren, dan maak je niet meteen de investeringskosten van de hotelkamer over. Voor je geld gaat investeren, vraag je namelijk om meer informatie over de kamer. Je wil niet alleen weten hoe de kamer er precies uit ziet, maar ook wat voor mensen hier slapen, hoe lang ze gemiddeld in de kamer verblijven (aantal nachten) en hoe vaak de hotelkamer precies bezet is. Vooral dit laatste is erg belangrijk, want dit gegeven zegt iets over jouw toekomstige rendement.

Lees meer: Beleggen in hotelkamers, waar moet je op letten?

Stap 3: Neem de regio onder de loep

Voldoet de hotelkamer aan al jouw eisen, dan neem je de omgeving van het hotel nog even onder de loep. Is hier veel te beleven voor toeristen? Blijft de regio zich op toeristisch gebied ontwikkelen de komende jaren? Blijf de omgeving interessant voor jou als belegger? Stel jezelf deze vragen als je kritisch naar de omgeving van het hotel kijkt, want alles moet kloppen als je in een hotelkamer gaat investeren.

Stap 4: Spreek een realistisch bedrag af

Sta je helemaal achter jouw investering, dan moet je natuurlijk nog met de hoteleigenaar afspreken hoeveel je precies betaalt voor jouw hotelkamer. Ook als je een hotelkamer dolgraag in jouw beleggingsportefeuille wil, baseer je dan altijd op het mogelijks te behalen rendement. Betaal je te veel voor jouw hotelkamer, dan is de kans op winst namelijk kleiner. Hou in het achterhoofd dat elke prijs onderhandelbaar is.

Lees meer: Hoe het rendement op vastgoed berekenen?

Stap 5: Teken een contract

De laatste stap in het investeren in hotelvastgoed, is het tekenen van een contract met de eigenaar van het hotel. In het contract staat niet alleen wat je voor de hotelkamer betaalt en wat je hiervoor terugkrijgt, maar som ook de verplichtingen van de belegger en natuurlijk de verplichtingen van de hoteleigenaar op. Laat het contract checken door een advocaat voor je de overeenkomst tekent, want dan weet je zeker dat je een goed contract tekent.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.