De kosten, het rendement en risico's van een investering in een hotelkamer

Wie niet voldoende vermogen heeft opgebouwd om in een duur pand te investeren, kan er ook voor kiezen zijn of haar geld in een hotelkamer te stoppen. Het beleggen in een hotelkamer kost beduidend minder geld dan het investeren in een compleet pand, maar het kan je wel wat rendement opleveren.

Kosten

Het investeren van geld brengt altijd kosten met zich mee en dit geldt ook bij beleggen in hotelkamer. Het gaat niet alleen om de investering zelf, maar ook om bijkomende kosten. Denk hierbij aan de kosten die de eigenaar van het hotel rekent voor het beheer en onderhoud van de hotelkamer, maar ook aan de kosten die je in de vorm van belasting moet betalen. Verdien je geld door middel van beleggen in hotelkamer, dan betaal je hier namelijk belasting over.

Als je voor het eerst geld gaat investeren in een hotelkamer, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de uiteindelijke kosten groter zijn dan enkel de investering. Kost de hotelkamer 5000 euro, dan betaal je dus altijd meer dan 5000 euro in verband met de beheer- en onderhoudskosten en de belasting.

Lees meerDeze 4 factoren bepalen jouw keuze bij het investeren in hotelkamers

Rendement

Het rendement dat je verdient met jouw hotelkamer, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de kosten van de hotelkamer (jouw investering, deze moet je namelijk van de verdiensten af halen om het rendement te berekenen), maar ook aan de kosten om de hotelkamer te huren (jouw verdiensten), hoe vaak de hotelkamer wordt verhuurd en ga zo maar door. Is jouw hotelkamer niet duur om te huren, maar zit de kamer wel iedere week vol? Dan is jouw rendement hoger dan wanneer je een hele dure hotelkamer aanbiedt die nooit verhuurd wordt. Houd hier rekening mee bij het zoeken van een hotelkamer om in te beleggen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Lees meerWat investeren in hotelkamers zo aantrekkelijk maakt

Risico’s

Een belegging brengt altijd bepaalde risico’s met zich mee. Het grootste risico van een belegging in een hotelkamer, is het feit dat de hotelkamer niet verhuurd wordt. Staat de hotelkamer vaak leeg, dan verdien je hier simpelweg minder of zelfs helemaal geen geld mee. Een ander risico van het beleggen in een hotelkamer, is dat de kosten te hoog worden. Zijn de verdiensten oké, maar zijn de kosten van de hotelkamer aan de hoge kant? Dan blijft er niets van jouw verdiensten over.

Tot slot loop je bij het beleggen in hotelkamer altijd het risico dat je de kosten van de hotelkamer niet meer kunt betalen. Wil je in een hotelkamer gaan beleggen, dan ga je altijd voor jezelf na of je deze financiële verplichting wel aan kunt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Twijfel je hierover, dan kun je beter even wachten met de investering.

Lees meerBeleggen in hotelkamers? Let op deze valkuilen

Accepteer je de risico’s van het beleggen in een hotelkamer, kun je de kosten betalen en vind je het rendement interessant? Dan kun je zeker in een hotelkamer investeren. Staan de kosten je tegen, vind je het rendement niet hoog genoeg of ga je de risico’s van de investering liever uit de weg? Zoek dan liever een ander beleggingsproduct om in te investeren.

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

  1. Graag concrete gedetailleerde info met cijfers over instapkosten, erfpacht, en rendement aub. Ik wens voorlopig nog niet gecontacteerd te worden. Mvg

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.