Locatie hotelkamer als investering

Wil je profiteren van het groeiende toerisme, dan kan je ervoor kiezen in een hotelkamer te investeren. De beste hotelkamers voor beleggers zijn de hotelkamers met de hoogste bezetting. Ze zien er niet alleen netjes uit, maar zijn bovendien gevestigd op de beste (en vaak ook meest toeristische) locaties.

Het belang van een goede locatie

Bij het zoeken van een hotelkamer als investering, let je niet alleen op het interieur van het hotel in het algemeen en het interieur van de hotelkamer. De locatie van de hotelkamer moet namelijk ook goed zijn, aangezien de locatie grote invloed heeft op de populariteit van de kamer.

Beleg je in een hotelkamer in een onbekende regio waar nauwelijks toeristen komen, dan moet je het vooral hebben van dagjestoeristen, mensen die op doorreis zijn en zakenmensen. Beleg je in een hotelkamer in een populaire regio met vele toeristische bezienswaardigheden, dan is het rendement makkelijk hoger voor een gelijkaardige hotelkamer op een andere locatie. Je kijkt dus niet alleen naar het interieur van het hotel en de kamer, maar ook zeker naar de locatie van het hotel.

Lees meer: Wat investeren in hotelkamers zo aantrekkelijk maakt

De kenmerken van een goede locatie

Een goede locatie voor een investering in een hotel is gemakkelijk te herkennen aan enkele kenmerken. Het gaat om de volgende zaken:

De bereikbaarheid van het hotel

Het hotel waar jij een hotelkamer van wil kopen, moet gemakkelijk te bereiken zijn. Niet alleen met de auto, maar idealiter ook met het openbaar vervoer.

De toeristische trekpleisters in de buurt van het hotel

Daarnaast ligt het hotel best ook in de directe omgeving van toeristische trekpleisters, zoals bijvoorbeeld een strand, een toeristische bezienswaardigheid, of een stad waar veel toeristen naartoe komen.

Het is belangrijk om na te gaan of het hotel in een omgeving gelegen is waar mensen graag naartoe reizen. Is dit niet het geval, dan zoek je een hotel in een omgeving waar mensen in ieder geval doorheen reizen als ze naar een andere regio gaan. In dit geval kan je in ieder geval nog geld verdienen aan mensen die op doorreis zijn, al is dit niet ideaal bij een investering in een hotelkamer.

De toekomst van de omgeving

Tot slot ligt het hotel in een omgeving die ook in de toekomst aantrekkelijk blijft. Een omgeving die helemaal gaat veranderen door bijvoorbeeld de bouw van nieuwe woningen, is minder interessant. Heb je bijvoorbeeld een hotel gevonden in de vrije natuur, maar gaat dit natuurgebied volgend jaar op de schop? Dan is deze locatie slechts voor een jaar interessant en kan je wellicht beter in een andere hotelkamer investeren.

Lees meer: Beleggen in hotelkamers: waar moet je op letten?

De beste locatie vinden? Verblijf er zelf een tijdje

Heb jij een hotel gevonden op een locatie dat aan bovenstaande drie kenmerken voldoet? Dan is de kans groot dat een investering in een kamer in dit hotel, een goede investering is. Toch is het goed om dit nog even te controleren, gewoon voor de zekerheid. De beste manier om te controleren of een specifieke locatie inderdaad een goede locatie is, is door er zelf eens heen te gaan. Boek een hotelkamer in het hotel waar jij in wil investeren en verblijf eens in de omgeving. Is dit een omgeving die je aan zou raden aan andere toeristen? Dan is de locatie van het hotel goed.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.