Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Beleggen in hotelkamers? Let op deze valkuilen

Wie in vastgoed wil beleggen, kan dit op verschillende manieren doen. Je kunt een woning kopen en verhuren, maar je kunt je ook op het vakantiesegment van de vastgoedmarkt richten. Dit betekent dat je een vakantiehuis kunt kopen, maar ook dat je in een hotelkamer kunt investeren.

Iedere vastgoedbelegging brengt bepaalde risico’s met zich mee. Bij het investeren in hotelkamers is dit niet anders. Wil je zo veel mogelijk geld verdienen met deze investering, dan is het belangrijk om bepaalde valkuilen te vermijden. Het gaat om voor de hand liggende valkuilen, maar ook om risico’s die je misschien niet had verwacht bij deze vastgoedinvestering.

Valkuil 1: Te veel betalen voor een hotelkamer

Je hebt een prachtige hotelkamer gezien, die op een toeristisch interessante locatie ligt en veel geboekt wordt. Je wil deze hotelkamer zo graag aan jouw beleggingsportefeuille toevoegen, dat je er wat extra geld voor betaalt. Dit lijkt een prima beslissing, maar in feite is dit een grote valkuil van het beleggen in hotelkamers. Betaal je namelijk te veel voor een hotelkamer, dan kun je hier nooit veel winst mee maken. Je moet namelijk eerst de kosten van de hotelkamer terugverdienen en als deze kosten erg hoog zijn, duurt dit wel erg lang. Betaal daarom nooit te veel voor een hotelkamer, maar wees realistisch over de prijs en ga nooit over je maximum heen.

Meer informatie over beleggen in hotelkamers?

Laat je gegevens na en je wordt gecontacteerd door onze partner.
  1. Gelieve jouw naam in te vullen.
  2. Gelieve een correct email adres in te vullen.
  3. Gelieve jouw telefoonnummer in te vullen.

Valkuil 2: Investeren in een mooie kamer, op een slechte locatie

Een hotelkamer moet niet alleen mooi zijn, maar ook veel geboekt worden. Gaat het om een kamer in een hotel op een slechte locatie, dan is de kans groot dat de kamer een groot deel van het jaar leeg staat. Dit betekent dat je een prachtige hotelkamer in je beleggingsportfolio hebt zitten, maar hier alsnog niet veel geld mee verdient. Investeer daarom altijd in een kamer die niet alleen mooi is, maar ook een goede locatie heeft.

Lees meer: Beleggen in hotelkamers, waar moet je op letten?

Valkuil 3: Investeren zonder grondig onderzoek

Het beleggen van geld zonder eerst grondig onderzoek te doen, is nooit verstandig. Dit is ook het geval bij het beleggen in hotelkamer. Voor je in een hotelkamer investeert, doe je altijd grondig onderzoek naar de kamer zelf, maar ook naar het hotel en naar de eigenaar of eigenaren van het hotel. Vraag bijvoorbeeld om concrete cijfers over boekingen en omzet en je komt er vanzelf achter of een hotelkamer wel of niet interessant is om in te investeren.

Investoweb.be - Vergelijk investeringen in hotelkamers

Valkuil 4: Investeren in een hotelkamer die vaak leeg staat

Je kunt het beste investeren in een hotelkamer die het gehele jaar door geboekt wordt. Dit betekent dat hotelkamers in wintersportgebieden minder interessant zijn om in te investeren, simpelweg omdat deze kamers voornamelijk in de winter geboekt worden en hierna lang leeg staan. Investeer liever in een kamer waar altijd vraag naar is, zoals een hotelkamer in het centrum van een grote stad of in een mooie locatie in de natuur.

Lees meer: Wat investeren in hotelkamers zo aantrekkelijk maakt

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden