Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Hotelkamers

Investeren in hotelkamers verdient de nodige aandacht. Wat houdt het investeren in een hotelkamer precies in? Wat kost het om een hotelkamer te kopen? Waar moet je op letten? Wat maakt het interessant? En waar moet je jou voor hoeden als je investeert in een hotelkamer? Heel veel vragen, wij proberen jou op alles een antwoord te bieden.

Wil je profiteren van het groeiende toerisme, dan kan je ervoor kiezen in een hotelkamer te investeren. De beste hotelkamers voor beleggers zijn de hotelkamers met de hoogste bezetting. Ze zien er niet alleen netjes uit, maar zijn bovendien gevestigd op de beste (en vaak ook meest toeristische) locaties.

Wie niet voldoende vermogen heeft opgebouwd om in een duur pand te investeren, kan er ook voor kiezen zijn of haar geld in een hotelkamer te stoppen. Het beleggen in een hotelkamer kost beduidend minder geld dan het investeren in een compleet pand, maar het kan je wel wat rendement opleveren.

Beleggers die er voor kiezen om een deel van hun vermogen in een hotelkamer te steken, maken best gebruik van een plan. Vaak zoeken ze een 'geschikt' hotel, wordt er een vast bedrag betaald voor een specifieke kamer in dit hotel en verdienen vervolgens geld met deze investering. Om een mooi rendement te halen, doe je een investering in een hotelkamer best wel op de juiste wijze.

Door in een hotelkamer te beleggen, kan je slapend geld verdienen. Je investeert eenmalig in een hotelkamer en je verdient hier jarenlang een aantrekkelijk rendement mee. Wel moet je voor een hoog rendement in de juiste hotelkamer investeren. Deze kamer is niet alleen mooi, maar wordt bovendien aangeboden door een goed hotel.

Wie in vastgoed wil beleggen, kan dit op verschillende manieren doen. Je kunt een woning kopen en verhuren, maar je kunt je ook op het vakantiesegment van de vastgoedmarkt richten. Dit betekent dat je een vakantiehuis kunt kopen, maar ook dat je in een hotelkamer kunt investeren.

Hotelkamers worden gehuurd tijdens vakantieperiodes en zakentrips maar weinig mensen staan er bij stil dat je een hotelkamer soms ook kan kopen. Niet omdat je zelf zo vaak in het hotel logeert maar omwille van de aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in hotelkamers. Ook grote hotelmerken verkopen actief een deel van hun kamers. En daar zien ook heel wat bekende investeerders en beleggers brood in.

Hoewel het een ongewone vorm van investeren is, is het beleggen in hotelkamers bezig aan een opmars. Het idee is simpel: je koopt een hotelkamer, krijgt een bepaald aantal dagen per jaar de beschikking over de kamer en de overige dagen wordt de kamer door het hotel verhuurd. Je deelt vervolgens de huuropbrengsten met het hotel. Maar hoe conjunctuurgevoelig is dergelijke investering?

Al enige zomers stijgt het aantal promotors (en beleggers) van (in) hotelkamers. Met name aan de Belgische kust is het fenomeen ingeburgerd. Kopers worden in eerste instantie aangetrokken door de instapprijs, die aanzienlijk lager ligt dan bijvoorbeeld bij een dijkappartement. Maar hoe bereik je rendement uit je hotelkamer? Wat zijn de opportuniteiten en risico's van het vak?

Beleggen in hotelkamers is hip. Toch is dit niet voor iedereen de beste investering. Zet dus je emoties aan de kant en hou bij je beslissing rekening met een aantal rationele parameters.

Beleggen in hotelkamers is hot. In zowat elke kuststad vinden we vandaag hotels in de steigers of werven waar volop wordt gebouwd om binnen afzienbare tijd hordes toeristen te ontvangen. Ook jij als belegger kan een graantje meepikken. Dit is de belofte van de prospectussen die gewag maken van een ‘gegarandeerd rendement.’ Maar zijn hotelkamers wel een goede belegging?

Wie slapend geld wil verdienen, kan beginnen met beleggen in hotelkamers. Dit is een relatief nieuwe manier om geld te investeren, waarbij de investeerder eigenaar wordt van een hotelkamer en deze kan verhuren.

Vind je de aankoop van een appartement of een huis een te zware investering? Wil je weinig administratieve zorgen? Dan is een hotelkamer voor jou misschien wel de geknipte belegging.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden