Investeren in een winkelpand: 4 tips voor succes

Wil je investeren in commercieel vastgoed? Dan kan je ervoor kiezen een kantoor aan te schaffen, maar je zou ook kunnen overwegen om te investeren in een winkelpand. Als je weinig afweet van dit type investering, dan moet je dit best wel op de juiste manier. Zeker als je voor het eerst in een winkelpand gaat investeren, is het belangrijk je in deze vorm van beleggen te verdiepen. Hier zijn alvast enkele tips.

Koop een pand op een goede locatie

Koop je een winkelpand, dan wil je dit pand uiteraard snel verkopen of verhuren. Het verkopen of verhuren van het pand gaat veel gemakkelijker als het winkelpand een goede locatie heeft. Of je nu een winkelpand in een grote stad of een klein dorp koopt: een gunstige locatie is belangrijk. In een grote stad is de ideale locatie een drukke winkelstraat. In een kleiner dorp kun je het beste investeren in een winkelpand dat aan de hoofdstraat ligt.

Check de mogelijkheden van een pand

Een winkelpand wordt sneller verkocht of verhuurd als het pand veel mogelijkheden heeft voor winkeliers. Heeft het pand een gekke indeling, waardoor een winkelier hier eigenlijk niet zo veel mee kan? Dan zal het pand lastiger zijn om te verkopen of te verhuren. Heeft het pand een gunstige indeling die je op meerdere manieren kunt gebruiken? Dan zal het pand sneller verkocht of verhuurd worden. Kijk door de ogen van een winkelier naar een pand, voor je het koopt. Zou jij het pand kopen of huren als winkelier? Dan is het een goede investering.

Lees meer: Wat belangrijk is als je een winkelpand koopt

Denk aan de magazijnruimte

Een winkel heeft altijd magazijnruimte nodig. Of er nu een kledingzaak in jouw pand komt of een kookwinkel: magazijnruimte is belangrijk. Daarom investeer je altijd in een pand waar een grote magazijnruimte in zit of in ieder geval een ruimte in zit die gebruikt kan worden als magazijn. Zonder magazijn zal je het pand niet snel verkopen of verhuren, simpelweg omdat winkeliers hier erg op letten bij het zoeken naar een geschikt winkelpand.

Check het pand op verborgen gebreken

Tot slot is het verstandig het pand goed te controleren voor je het koopt, om eventuele verborgen gebreken te ontdekken. Heb je zelf niet zo veel verstand van vastgoed en verborgen gebreken? Neem dan een expert mee als je het pand gaat controleren. Een expert kan verborgen gebreken namelijk beter zien dan een leek. Heb je een verborgen gebrek gevonden? Dan betekent dit niet dat je het pand niet meer kunt kopen. Je kunt er ook voor kiezen het pand alsnog te kopen, maar dan wel voor een lagere prijs. Is het een groot gebrek, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander winkelpand om in te investeren.

Lees meer: Vastgoedbelegging: tips om het geschikte pand te vinden

Winkelpand gekocht? Zoek een koper of huurder

Heb je een geschikt winkelpand gevonden om in te investeren? Dan kun je dit pand met een gerust hart kopen. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat je met het pand wil doen. Je kunt het pand verkopen, maar dan moet je wel winst zien te maken. Dit betekent dat je het pand moet verkopen voor een hogere prijs dan de prijs die jij hebt betaald. Dit is het gemakkelijkst te bereiken door het pand te verbouwen en later voor een hogere prijs aan te bieden.

Wat je ook kunt doen, is het pand verhuren. Hier kiezen de meeste beleggers voor. Door het pand te verhuren, verdien je iedere maand een aardig zakcentje. En omdat de meeste winkeliers toch liever huren dan kopen, is het vinden van een geschikte huurder gemakkelijker dan het vinden van een goede koper. Je kunt zelf een huurder zoeken voor je pand, maar je kan ook een expert raadplegen om dit voor je te doen. Er zijn diverse partijen die jou kunnen helpen met het vinden van een betrouwbare huurder voor jouw winkelpand.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.