Voor wie wil investeren in commercieel vastgoed enkele tips

Investeer je in commercieel vastgoed, dan koop je panden als winkels, kantoorpanden, restaurants en magazijnen om hier geld mee te verdienen. Je knapt het pand eventueel op, je verhuurt het pand in kwestie aan een bedrijf en je verdient hier een mooi zakcentje mee. Wil jij succesvol investeren in commercieel vastgoed? Dan kun je hier wel wat tips voor gebruiken.

Tip 1: Investeren in commercieel vastgoed draait om plannen

De meeste mensen denken dat succesvolle beleggers met commercieel vastgoed gewoon geluk hebben gehad, maar dat is niet het geval. Het succes van jouw investering hangt namelijk voor een groot deel af van jouw vermogen om te plannen. Hoe beter je jouw aankoop kunt plannen, hoe meer geld je verdient met jouw investering.

Tip 2: Zoek een pand in een gebied dat nog verder ontwikkeld wordt

Panden in verder te ontwikkelen gebieden zijn niet alleen goedkoper, maar hebben ook de kans om flink in waarde te gaan stijgen in de toekomst. Investeer daarom altijd liever in een pand in een gebied dat nog verder ontwikkeld moet worden dan in een pand in een volledig ontwikkeld gebied.

Lees meer: Investeren in winkels: 3 aandachtspunten

Tip 3: Zoek niet naar een specifiek pand

Misschien heb je besloten om jouw vermogen in een winkelpand te willen steken. Een prima beslissing, maar vergeet niet om ook nog naar andere panden te kijken. Ben je gefocust op winkelpanden, dan kun je andere mooie aanbiedingen zomaar missen: kantoorgebouwen, logistieke panden, etc.

Lees meerHoe selecteer je commercieel vastgoed om in te investeren?

Tip 4: Als je er voor gaat, doe het dan goed

Heb je besloten geld te willen steken in een winkelpand, steek dan alleen je geld in een pand dat ook echt aan jouw eisen voldoet. Neem geen kleiner pand, neem geen pand in een onbekende of minder populaire regio en neem ook geen pand waar je eigenlijk een beetje over twijfelt. Wij zeggen altijd: ‘go big or go home’.

Tip 5: Vraag een expert om advies

Ken je iemand die al enkele jaren actief is in de markt van het commerciële vastgoed? Wees dan niet te verlegen om hem of haar om advies te vragen over jouw investering. Deze expert heeft al veel geleerd door de jaren heen en kan je alles vertellen over de kansen van de markt en de valkuilen van de markt.

Tip 6: Ga eventueel met een partner in zee

Misschien wil je jouw investering liever helemaal voor jezelf houden, maar zeker als beginnend investeerder is het niet verkeerd om met een partner of meerdere partners in zee te gaan. Samen profiteer je van de kansen van de investering, maar je draagt ook samen de risico’s van de investering in commercieel vastgoed. Vooral voor beginnende investeerders, is dit erg prettig. Let wel goed op dat je met de juiste partner in zee gaat.

Tip 7: Heb vooral veel geduld

Misschien heb je al ervaring met het investeren in vastgoed voor particulieren, zoals woningen om te verhuren. Is dit het geval, dan moet je er rekening mee houden dat het proces van het investeren in commercieel vastgoed heel anders verloopt. Heb vooral veel geduld, want het kan lang duren voor je een deal hebt gesloten en echt geld gaat verdienen met jouw investering.

(bron: getrichcity.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.