Beleggen in de kust

Wie overweegt te investeren in vastgoed aan de kust, denkt vaak in de eerste plaats aan een appartement met zicht op zee. Toch loont het de moeite om ook de andere opties te bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een parkeerplaats op wandelafstand van de zee of een huis in een vakantiepark?

Een appartement met zicht op zee

Akkoord, een appartement met zicht op zee is het absolute summum. Maar gegarandeerd zal je hiervoor een forse meerprijs betalen. Wil je het appartement verhuren, hou er dan rekening mee dat niet elke toerist bereid is die hoge huur te betalen. Het potentieel aan huurders is wellicht groter als je mikt op een pand dat een of twee straten verder gelegen is.

Een woning in 2de of 3de lijn

Kijk dus zeker verder dan de zeedijk. Het aanbod in de tweede en derde lijn is beslist groter én goedkoper. De huurprijs zal een stuk lager liggen, waardoor je een groter publiek aanspreekt.

Vakantieparken

Ach nee, het moet niet altijd een appartement te zijn. Wie goed rondsnuffelt, kan ook in een vakantiepark een gouden zaak doen. Vakantiehuisjes bieden extra ruimte en zijn aantrekkelijk voor gezinnen.

Lees meer: Investeren in vakantieparken

Garages en parkeerplaatsen

Minder trendy wellicht, maar een even goede belegging zijn parkeerplaatsen en garages dicht bij de zeedijk. De stevige prijzen zijn een gevolg van een schaars aanbod, een grote vraag en een parkeermeterbeleid.

Lees meer: Beleggen in parkeergarages – interessante investering?

Hotelkamers

Je kan er ook voor kiezen om één of meerdere kamers in een hotel te kopen en zo mede-eigenaar te worden. Voordelen: de investering is beperkt en je hoeft je geen zorgen te maken over de huurders (en de eventuele schade die ze aanrichten) want daar zorgt het hotelmanagement zelf voor. Plus, je deelt mee in de winst van het hotel.

Hermien Vanoost

Al sinds 2006 aan het werk ‘in de media’, eerst als eindredacteur en webjournalist voor Vacature, daarna als redactiecoördinator voor Roularta Media Group en nu helemaal op eigen benen met Helderder.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.