Appartementen aan zee gaan vlot van de hand

Vastgoedmakelaar aan de kust kunnen opnieuw opgelucht ademhalen. De verkoop van appartementen aan zee doet het namelijk weer uitstekend. Na een stevige prijzendaling vanaf 2012 komt er nu de kentering. De vastgoedsector aan onze Belgische Noordzee wrijft zich tweemaal in de handen want niet enkel de prijs maar ook het aantal verkochte panden zit in de lift.

Met een stijging van 10 procent aan vastgoedtransacties doet het vastgoed aan de kust het zeer goed. Daarenboven stijgen ook de prijzen aanzienlijk. In 2015 kostte een appartement aan zee gemiddeld 2,2 procent meer dan in het voorgaande jaar. Op de zeedijk zien we zelfs een stijging met 3 procent in het afgelopen jaar.

Met dank aan de banken

De heropleving van het vastgoed aan de Belgische kust kent drie redenen. De historisch lage rentetarieven helpen potentiële kopers om de knoop wat sneller door te hakken. Lenen kost amper nog wat waardoor meer budget vrijkomt voor een eventuele investeringen. Als tweede reden worden vaak de heel lage spaarrentes gegeven. Kopers van vastgoed aan zee zijn niet zelden beleggers die een onderkomen voor hun spaarcenten zoeken. De vastgoedmarkt, en bij uitstek die aan onze kust, staat gekend als een rustige markt zonder scherpe prijsdalingen.

De kust is veilig

Een derde reden voor de positieve tendens is de terreurdreiging. Wanneer het rommelt op buitenlandse vakantiebestemmingen, kent de Belgische kust opnieuw een grote aantrek. Na recente dreigingen in Turkije, Tunesië en Egypte kijkt de vakantieganger al sneller OP onze binnenlandse bestemmingen. En de Belgische kust blijft bestemming nummer 1.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.