Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Types vastgoed

Elk type vastgoed kent zijn eigen bijzonderheden. Of het nu gaat om parkeergarages, vakantiewoningen, appartementen aan zee, opbrengsteigendommen, hotelkamers of landbouwgrond. Voor elk van deze vastgoedtypes vind je interessante artikels die je meer kennis en inzicht verschaft over het investeren in vastgoed.

Binnenkort is het zo ver: je zoon of dochter gaat studeren. Moet je kind ver reizen om op de nieuwe school te kunnen komen, dan kan hij of zij ervoor kiezen in een studentenkamer te trekken. De meeste studenten huren een studentenkamer, maar vaak is het veel aantrekkelijker als ouders een studentenkamer kopen.

Wie in vastgoed wil beleggen, kan dit op verschillende manieren doen. Je kunt een woning kopen en verhuren, maar je kunt je ook op het vakantiesegment van de vastgoedmarkt richten. Dit betekent dat je een vakantiehuis kunt kopen, maar ook dat je in een hotelkamer kunt investeren.

De meest recente bevraging door het CBRE bij retailers brengt enkele opvallende cijfers aan het licht. Cijfers die van belang kunnen zijn voor beleggers in winkelvastgoed. Is het altijd en overal interessant om te beleggen in winkelvastgoed? Nee! Maar zijn er interessante opportuniteiten op basis van keiharde cijfers? Absoluut!

Investeer je in commercieel vastgoed, dan koop je panden als winkels, kantoorpanden, restaurants en magazijnen om hier geld mee te verdienen. Je knapt het pand eventueel op, je verhuurt het pand in kwestie aan een bedrijf en je verdient hier een mooi zakcentje mee. Wil jij succesvol investeren in commercieel vastgoed? Dan kun je hier wel wat tips voor gebruiken.

Onder invloed van de e-commerce boomt het logistiek vastgoed in België. Met bijna 1 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed brengen commerciële bedrijven hun online bestelde goederen dichter bij de klant. En het einde is nog niet in zicht. Ook voor 2017 wordt vol enthousiasme uitgekeken naar meer logistiek vastgoed.

Bouwgrond is een schaars goed. Projectontwikkelaars, de vinger aan de pols in de bouwsector, klagen steen en been over een gebrek aan ruimte. Daarom zoeken ze nieuwe uitwijkmogelijkheden. De beroepsvereniging van projectontwikkelaars UPSI-BVS komt nu met een verrassend plan: waarom bouwen we geen appartementen en woningen bovenop supermarkten?

Een studentenkot uit de goede ouwe tijd, die vind je niet meer. Meer nog, die mag je zelfs niet meer vinden. Studentenkamers en -koten zijn omwille van veiligheidsregels onderworpen aan heel strenge eisen. Nieuwe studentenresidenties vullen die nood perfect aan. Ook beleggers zien in dat dit een wel heel interessante investering kan zijn. En hier is waarom!

Vastgoed, een van de populairste disciplines onder investeerders, kent heel wat verschillende vormen. Spreekt vastgoed jou aan maar weet je niet welk type het best past bij jouw profiel? Lees dan even mee over de verschillende vormen van investeren in vastgoed.

Investeren in recreatief vastgoed is zo een investering die je niet enkel doet voor de rendementen of de meerwaarde. Wie investeert in recreatief vastgoed wil bovenal plezier beleven aan zijn investering. Een eigen (tweede) stek in binnen- of buitenland, hoe leuk zou dat niet zijn?

Rendementen op studentenkamers kunnen behoorlijk hoog oplopen. Afhankelijk van enkele belangrijke factoren kan je best een klompje goud in handen hebben. De keuzes die je maakt bij de start van jouw investering zijn doorslaggevend. Daarom geven we enkele richtlijnen mee als het gaat om rendement op studentenkamers.

Investeren in commercieel vastgoed, zoals winkelpanden maar ook kantoren, kent een forse opmars. Investeerders gaan op zoek naar alternatieven voor hun geld. Alternatieven met geen al té hoge risico’s en aantrekkelijke rendement. En commercieel vastgoed kan perfect thuishoren in zo’n portefeuille. De enigste sta-in-de-weg: onwetendheid.

Over de prijs van landbouwgrond is niemand het volledig eens. Bouwgronden kunnen putten uit een rijk bestand en archief van prijzen om zo een marktconforme prijs te bepalen. Voor landbouwgrond ligt dit al heel wat moeilijker. Toch zijn er enkele factoren die de prijs van landbouwgrond mee helpen bepalen. Inzicht in deze factoren kan jou al een eind op weg helpen.

Investeren in winkels is erg in trek. Winkelvastgoed is een discipline apart met een vaste schare trouwe fans. Heel wat investeerders zoeken nieuwe opportuniteiten en het investeren in winkels kan daar een van zijn. We geven jou enkele van de belangrijkste stelregels mee, mocht het zijn dat winkelvastgoed jouw hart steelt.

Investeren in vastgoed is nooit eenzijdig positief. Er zijn altijd nadelen of risico’s aan verbonden en dat is net zo voor wie wil investeren in studentenkamers. Toch kan je heel wat van deze risico’s counteren door de zaken goed aan te pakken. Omdat een gewaarschuwd investeerder er twee waard is: dit zijn de grootste nadelen voor wie wil investeren in studentenkamers.

Beleggen in landbouwgrond kent een opmars in Vlaanderen, Nederland en bij uitbreiding in Europa. De verkoopprijs van landbouwgrond verdubbelde tussen 1995 en 2006 en dat spreekt beleggers tot de verbeelding. Maar is er ook marktkennis aanwezig bij de investeerders? Hebben ze bijvoorbeeld ooit al eens gehoord van de pachtwet?

Vastgoedbeleggingen heb je in alle maten en gewichten: een investering in studentenkamers is dan misschien een kleinere maat maar voor heel wat investeerders is dit op het lijf geschreven. De vraag die heel wat vastgoedbeleggers interesseert: waarom zou ik investeren in studentenkamers?

De waarde van landbouwgrond neemt alsmaar toe. Zoveel is zeker. Onze aardbol die vergroot nu eenmaal niet maar de vraag naar extra gronden neemt omwille van allerlei redenen gestaag toe. De landbouw verkeert dan misschien wel in ademnood, een belegging in waardevolle landbouwgrond kan nog altijd het overwegen waard zijn.

Beleggen in parkeergarages is nog niet ontdekt door het grote publiek. Nochtans zien heel wat analisten het nut in om deze relatief kleine investering op te nemen in een gediversifieerde portefeuille. Parkeergarages als belegging vormen een mooie aanvulling op andere vastgoedtypes. De parkeerproblemen in grote steden lijken niet meteen opgelost dus het beleggen in parkeergarages kan ook nog eens duurzaam van aard blijken te zijn. Ontdek je mee de voor- en nadelen van de parkeergarage als belegging?

Vakantie! Een heerlijke tijd om zorgeloos uren te spenderen met familie en vrienden. Vlamingen trekken er tijdens de zomermaanden nog altijd graag op uit. De bittere pil, de kosten dus, slikten ze vaak al maanden op voorhand. Want of je nu een bed & breakfast, hotelkamer of appartement huurt, het blijft een dure aangelegenheid. Wie overweegt om te investeren in een vakantiewoning, kan jaarlijks centen besparen en een rendement opbouwen.

Vastgoedmakelaar aan de kust kunnen opnieuw opgelucht ademhalen. De verkoop van appartementen aan zee doet het namelijk weer uitstekend. Na een stevige prijzendaling vanaf 2012 komt er nu de kentering. De vastgoedsector aan onze Belgische Noordzee wrijft zich tweemaal in de handen want niet enkel de prijs maar ook het aantal verkochte panden zit in de lift.

Opbrengsteigendommen zijn een interessante manier om te beleggen in vastgoed. Hoewel het erg lijkt op de aankoop van eender welk pand zijn er toch wel wat specifieke punten waar je best even bij stilstaat. De aankoop van een opbrengsteigendom vraagt speciale aandacht in verband met de financiering ervan. We klaren de zaken even voor jou uit .

Hotelkamers worden gehuurd tijdens vakantieperiodes en zakentrips maar weinig mensen staan er bij stil dat je een hotelkamer soms ook kan kopen. Niet omdat je zelf zo vaak in het hotel logeert maar omwille van de aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in hotelkamers. Ook grote hotelmerken verkopen actief een deel van hun kamers. En daar zien ook heel wat bekende investeerders en beleggers brood in.

Investeren in landbouwgrond is ongetwijfeld voor vele aspirant-beleggers een ver-van-mijn-bed-show. Toch is het beslist de moeite waard om dit type van beleggingen van naderbij te bekijken, het rendement van investeringen in landbouwgrond zijn hoog. De mogelijke rendementen zijn niet onaardig, zeker voor wie tijd heeft. Op lange termijn kan je met zekerheid stellen dat de schaarste zal toenemen. En dit niet alleen in België.

Appartementen rijzen als paddestoelen uit de grond. In elke stad of gemeente zie je wel een nieuw appartementsblok verschijnen. De vraag is enorm, dus moet het aanbod trachten bij te benen. Nu wonen ongeveer 1 op de 3 Belgen in een appartement. En dat aantal zal de komende jaren nog fors toenemen, aldus Philippe Janssens, CEO van vastgoedontwikkelaar Immpact.

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 16.598 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!