6 manieren voor een goede vastgoedinvestering

Om een vastgoedinvestering te laten slagen, heb je een bepaalde strategie nodig. Bij het kiezen van een strategie voor jouw vastgoedinvestering, heb je de keuze uit diverse tactieken. De zes bekendste en beste strategieën voor een vastgoedinvestering, worden in dit artikel beschreven. Door je op deze pagina te verdiepen in de verschillende strategieën, kan je makkelijker een strategie voor jouw vastgoedinvestering kiezen die bij jou past.

Strategie 1: buy-and-hold

De eerste vastgoedstrategie die je kunt kiezen om je vermogen te laten groeien, is de buy-and-hold strategie. Deze strategie volg je niet voor de korte termijn, maar voor de lange termijn om hier langere tijd geld mee te verdienen. In feite houdt de strategie in dat je een pand koopt, om dit pand vervolgens vele jaren in je bezit te houden en hier jarenlang geld mee te verdienen door het pand (deels) te verhuren.

Strategie 2: het kopen en verhuren van een vakantiehuis

Je kunt er ook voor kiezen om geen huurder te zoeken voor de lange termijn, maar steeds huurders in je huis te laten voor een kortere tijd. In dit geval komt er niemand vast in je pand wonen, maar verhuur je het pand onder vakantiegangers. Dit is niet alleen mogelijk als je een huis koopt in een skigebied in Oostenrijk of bekende vakantiebestemming in Spanje, maar ook in Nederland. Heb je bijvoorbeeld een pand in Amsterdam, dan kun je je ook richten op de toeristen in deze stad.

Lees meer: Investeren in vakantievastgoed

Strategie 3: het renoveren en verkopen van huizen

Het renoveren en meteen weer verkopen van woningen wordt ook wel het flippen van woningen genoemd. Je koopt een pand (met vaak een lage waarde), je verbouwt dit pand volledig en je zet het pand voor een hogere prijs weer op de markt. Wordt het pand verkocht voor de hogere waarde, dan maak je winst.

Strategie 4: het kopen en verhuren van commerciële panden

Je kunt een woning kopen en verhuren, maar je kunt je ook op een andere doelgroep richten met jouw aangekochte pand. Zo is het ook mogelijk om een kantoorpand, een winkel of een restaurant of hotel te kopen en dit pand te verhuren aan een ander bedrijf. Een andere doelgroep dan de consumentenmarkt, maar net zo interessant.

Lees meer: Investeren in commercieel vastgoed

Strategie 5: het passief investeren in vastgoed

Niet iedereen heeft zin om actief in vastgoed te investeren. Vind jij het prettiger om je werk voor je te laten werken zonder dat je iets hoeft te doen? Dan volg je een passieve strategie vastgoedinvestering. Je geeft een deel van je vermogen aan een bedrijf om jouw investeringen te regelen en je hoeft vervolgens niets te doen om geld te verdienen. Houd er wel rekening mee dat deze strategie vastgoed extra geld kost, aangezien je iemand in moet huren om alles voor je te regelen en deze persoon zeker niet gratis werkt.

Strategie 6: het bemiddelen in de verkoop

Tot slot kun je er ook voor kiezen om niet zelf in vastgoed te investeren, maar mensen te ondersteunen die hun pand willen verkopen. Staat het pand nog niet op de markt, dan help jij om een koper te vinden. Heb je een koper gevonden, dan krijg je commissie op de verkoop van het pand in kwestie.

(bron: mashvisor.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.