Redenen om te investeren in nieuwbouw vastgoed

Je bent overtuigd dat je wil investeren in vastgoed, maar je twijfelt nog tussen een bestaande woning of een nieuwbouwwoning? Om jou te begeleiden bij deze keuze, zetten wij in dit artikel alles op een rijtje zodat je een beter zicht krijgt op de voordelen van investeren in nieuwbouw tegenover investeren in bestaande panden.

1. Een nieuwbouwwoning voldoet aan alle bouwregels

Indien je een woning wenst te verhuren en zodoende wilt genieten van huuropbrengsten, moet jouw eigendom aan heel wat eisen voldoen. Alle installaties moeten volgens de regels gebeuren, gaande van elektriciteit tot sanitair. Indien je investeert in nieuwbouw, ben je zeker dat de woning aan alle voorschriften voldoet. Uw woning is daardoor dan ook direct klaar voor verhuur.

Indien je investeert in een bestaande woning, is het vaak gokken of de installaties in orde zijn. Door bijvoorbeeld slijtage of een panne kunnen de kosten snel oplopen. Ook moet je geluk hebben met het feit dat alle bouw- en verhuureisen gerespecteerd werden. Als dit niet het geval is, kan het verhuren van jouw woning grote onaangename gevolgen hebben zoals onder andere een volledige terugbetaling van de huurgelden. Dit zal jou met nieuwbouw niet overkomen.

2. Kies eenvoudig, kies voor nieuwbouw

Een investering in een nieuwbouw woning is een eenvoudige investering. Eenvoudig in de zin dat je zich geen zorgen hoeft te maken over allerlei certificaten. Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning krijg je alle essentiële documenten in handen.

Tegen 2020 is dakisolatie en dubbel glas verplicht. Deze zaken zijn voorzien in nieuwbouwwoningen waardoor deze steeds voldoen aan de meest energiezuinige normen. In bestaande verouderde panden is dit niet altijd vanzelfsprekend, wat extra kosten met zich meebrengt voor verhuurders van verouderde woningen.

Lees meer: Hoe het rendement op vastgoed berekenen

3. Huurders willen en krijgen comfort en kwaliteit

Huurders houden van comfort en kwaliteit. Dankzij de hedendaagse afwerking van een nieuwbouwwoning verwerf je dit comfort. Bestaande woningen daarentegen kunnen bepaalde beperkingen of tekenen van ouderdom vertonen. Bij onze nieuwbouwwoningen wordt steeds rekening gehouden met de kwaliteit die vandaag de dag populair is op de huurmarkt.

Je bepaalt bovendien zelf in welke mate je de woning wenst af te werken en welk huurpubliek je daarmee wenst aan te trekken. Je kan de woning enerzijds luxueus laten afwerken en zo het hogere segment aantrekken, of anderzijds opteren voor een budgetafwerking om zo aan starters en jonge gezinnen te kunnen verhuren.

4. Nieuwbouw kent geen aansprakelijkheid

Je geniet bij het investeren in nieuwbouw vastgoed van zekerheid op lange termijn. Je hoeft niet wakker te liggen van verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid, want de architect en de bouwpromotor zijn hiermee belast. Met dank aan de Wet Breyne wordt namelijk bepaald dat zij allebei tien jaar lang aansprakelijk zijn. Zo krijg je als investeerder gemoedsrust en kan je jou volledig focussen op een vlotte verhuur van jouw woning.

Groep Huyzentruyt

Groep Huyzentruyt is een sleutel-op-de-deur bouwbedrijf dat een totaalservice aanbiedt zowel aan bewoners als aan investeerders. Als bouwbedrijf staan wij in ieder geval in voor de volledige bouw van een nieuwbouwwoning: van de grondwerken tot de afwerking. Wij maken er echter ook een erezaak van kopers te begeleiden bij alle stappen in het bouwproces en zijn ook na de oplevering van de woning nog steeds aanspreekbaar.

Voor mensen die wensen te investeren in nieuwbouwvastgoed (en zodoende in hun toekomst) bieden wij eenzelfde uitgebreide service aan. Wij begeleiden u van A tot Z, van een lening aanvragen tot het opstellen van huurcontracten. U kunt bij alle nodige beslissingen steeds op professioneel advies van onze bouwadviseurs rekenen.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.