Verstandig investeren in vastgoed

Veel mensen willen leren investeren in vastgoed maar ze weten niet goed waar te beginnen. We geven enkele hints en tips mee over vastgoedinvesteringen. Lees dus vooral verder als je wil leren hoe je eenvoudig kan investeren in vastgoed.

Online vind je heel wat informatie terug over het investeren in vastgoed. Bekende blogs, zowel Nederlandstalige als Engelstalige, geven jou de inzichten die ervaren investeerders al lang verworven hebben. Je kan er in de commentaren ook vaak vragen en misschien zelfs ideeën kwijt. Bovendien krijg je er de kans om in contact te komen met andere potentiële investeerders. Dit kan je helpen om een doeltreffende strategie voor jouw beleggingen uit te stippelen.

Lees meer: Investeren in vastgoed

Koop niet het goedkoopste vastgoed

Hoewel het verleidelijk kan lijken, koop je best niet de allergoedkoopste panden op de markt. Zo’n lage aankoopprijs kan zeer aanlokkelijk zijn maar dé vraag is: geraak je het pand ook makkelijk weer kwijt? Vanzelfsprekend wil je ruime rendementen halen op jouw investeringen maar om te innen moet je het simpelweg kunnen verkopen.

Time is money’ en dat moet je jou ook realiseren bij de aankoop van zo’n goedkoop pand. Heb je wel de tijd om zo’n pand op te smukken en in de verkoop te brengen? En als je die tijd al hebt, wil je die investeren in zo’n klein stukje vastgoed? Je kan het klussen natuurlijk ook uitbesteden maar dit gaat vreten aan je rendement.

Je kan altijd een rentmeester zoeken voor jouw vastgoed. Een rentmeester brengt heel wat zaken voor je in orde en is eigenlijk de link tussen de verhuurder en de huurder. Ook deze optie zal wat rendement opslorpen maar hij/zij verlost je wel van een resem kopzorgen en kan jouw onroerend goed beheren als de beste. Vaak is dit een goede oplossing.

Lees meerProfessioneel vastgoedbeheer: de voor- en nadelen

Bouw kennis op

Zoals bij elke investering, of het nu gaat om aandelen of vastgoed, is het belangrijk om te weten waarin je investeert. Daarom kan het interessant zijn om de buurt te leren kennen waar je van plan bent een pand te kopen. Een kleine gesprekje met de buren, de wijkagent of de postbode kunnen een schat aan relevante informatie opleveren. Daarbij is het niet onbelangrijk om jouw potentiële huurders te kennen. Wie zou je graag in jouw pand zien? Interessant kan zijn om het vastgoed te positioneren in de doelgroep die je voor ogen had.

Lees meerTop 5 boeken over investeren in vastgoed

Breng jezelf financieel niet in gevaar

Je financiële reserve moet een reserve blijven. Verstandig is het niet om dit appeltje voor de dorst te gaan investeren in vastgoed. Een investering in vastgoed kan in een eerste fase meer kapitaal vragen dan je initieel had becijferd. Daarom is het belangrijk dat je jouw financiële leven niet in gevaar gaat brengen. Investeer dus vooral niet ten koste van je dagelijkse welvaart.

Wat velen vergeten bij een vastgoedinvestering is het investeringsluik. Je moet blijven investeren in jouw portfolio. Vaak wordt de fout gemaakt, de investering brengt geld op en ze leunen achterover. Hoe langer je wacht met investeren, hoe zwaarder het wordt. En laat een tegenslag niet aan je hart komen. Blijf bij jouw plan, voer het strikt uit en bereik mooi dingen.

Investeren in vastgoed kan behoorlijk eenvoudig zijn. Maar om het goed aan te pakken investeer je om te beginnen best in kennis. De markten en doelgroepen kennen zijn de belangrijkste factoren om succesvol te investeren in vastgoed.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.