Investeren in appartementen: enkele tips

4. Ook voor wie inzet op de meerwaarde kan een appartement een goede investering zijn

Niet iedereen heeft het zo begrepen op de huuropbrengsten. Daarom is een vastgoedbelegging ook zo flexibel: je hebt namelijk een potentieel tweede bron van inkomsten. De meerwaarde bij een verkoop van je pand is echter niet gegarandeerd. Als de vastgoedprijzen een terugval kennen dan kan je zelfs een verlies optekenen. De signalen zijn er momenteel niet naar, maar het houdt wel een risico in. Wil je toch inzetten op de meerwaarde die een pand kan verkrijgen na x-aantal jaar, hou dan ook hier rekening met de locatie.

Lees meerBeleggen in vastgoed: huuropbrengst of meerwaarde?

Je kan kiezen voor een appartement in een buurt die zijn meerwaarde reeds bewezen heeft. Een andere optie is om een pand te kopen in een buurt die op de drempel van een herwaardering staat. Door laag in te koop, maak je zo een kans om na de opwaardering, hoog te kunnen verkopen. Ideaal voor wie een hoge meerwaarde op zijn vastgoedbelegging wil realiseren.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

 1. Dank voor dit artikel.

  Ik vraag me af welke mogelijkheden er overblijven indien men geen eigen inleg kan inbrengen.
  Het is wellicht onwaarschijnlijk dat er een bank is die voor 100% gaat lenen, correct?
  Kan ik de 20% eigen inbreng nog eens lenen bij een andere bank of dit niet verstandig?

  Groetjes,
  Viktor

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.