Investeren in appartementen: enkele tips

3. Huuropbrengsten kunnen een welkome aanvulling zijn

Wie vastgoed aankoopt en het aanbiedt op de verhuurmarkt die passeert eigenlijk twee keer langs de kassa. Enerzijds is er de meerwaarde van het pand bij een verkoop. Anderzijds zijn er de huuropbrengsten die je maandelijks kan opstrijken. Van dit bedrag ben je zeker en dit werd vastgelegd in het huurcontract. Net voor het aflopen van een driejarig contract, kan je opnieuw gaan negotiëren met de huurder over een nieuwe huurprijs. Je kan de huurprijs echter ook elk jaar indexeren, zodat de huurprijs gelijk tred houdt met de kostprijs van het levensonderhoud. Wettelijk is er dus een koppeling voorzien tussen de gezondheidsindex en de huurprijzen. Dit biedt voor de verhuurders het voordeel dat ze geen financiële slagkracht verliezen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

 1. Dank voor dit artikel.

  Ik vraag me af welke mogelijkheden er overblijven indien men geen eigen inleg kan inbrengen.
  Het is wellicht onwaarschijnlijk dat er een bank is die voor 100% gaat lenen, correct?
  Kan ik de 20% eigen inbreng nog eens lenen bij een andere bank of dit niet verstandig?

  Groetjes,
  Viktor

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.