Investeren in appartementen: enkele tips

2. Let op je rendement wanneer je een appartement koopt als investering

Je rendement is waar je het uiteindelijk voor doet. Heel wat kosten en uitgaven kunnen knibbelen aan je rendement, soms sneller dan je zelf beseft. Daarom is het belangrijk om heel duidelijk alle factoren in ogenschouw te nemen. Nieuwbouwappartementen komen met een aansprakelijkheid voor architect en bouwheer van 10 jaar. Dit betekent dat zij verantwoordelijk blijven voor de fundamentele zaken, zie het als een soort van garantie. Als verhuurder kan je zo de eerste jaren zorgeloos én quasi kosteloos je pand op de markt gooien.

Wie na gemiddeld 10 à 15 jaar het appartement opnieuw verkoopt, haalt het beste rendement. Na die periode heb je alweer kosten: renovatiekosten, kleine oplapwerken, herstellingen, ga zo maar door. Deze tijdspanne is dus ideaal om je rendement op peil te houden. Zo hou je de uitgaven beperkt en optimaliseer je de inkomsten.

Lees meerDe 10 kenmerken van een rendabele vastgoed investering

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

 1. Dank voor dit artikel.

  Ik vraag me af welke mogelijkheden er overblijven indien men geen eigen inleg kan inbrengen.
  Het is wellicht onwaarschijnlijk dat er een bank is die voor 100% gaat lenen, correct?
  Kan ik de 20% eigen inbreng nog eens lenen bij een andere bank of dit niet verstandig?

  Groetjes,
  Viktor

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.