Investeren in appartementen: enkele tips

Appartementen bouwen, het lijkt een echt tijdverdrijf in Vlaanderen. En niet zonder reden, want de verhuurmarkt smacht om nieuwe panden op goede locaties. Ook investeerders en beleggers zitten te wachten op nieuwe uitstekende kansen om hun spaarcenten te laten renderen. Zeker nu de spaarboekjes niks meer opbrengen. Koop je nu best eender welk een appartement? Nee, en daarom geven we jou 5 tips om te investeren in appartementen.

1. Maak een uitvoerige analyse van de verhuurmarkt in jouw streek

Wow! Dit klinkt alsof je een halve wetenschapper moet zijn voor je een appartement kan kopen en verhuren. Nee hoor, klinkt gewoon wat gewichtig. Eigenlijk moet je gewoon wat prospectie doen in de buurt die jouw interesse wegdraagt. Zoals je ook niet eender waar je woning hebt gekocht, koop je best ook niet gelijk waar een appartement als investering. Simpel als wat.

Je hebt een appartement op het oog in een bepaalde buurt van een bepaalde stad. Sluit het type appartement aan bij de ligging? Stel je hebt een appartement met een slaapkamer. Zet je dan in op een jong koppel? Of ga je voor een wat ouder publiek die zonet zijn of haar huis verkocht? Realiseer je ook wat de demografische realiteit is. Vlaanderen telt ontzettend veel singles en gezinnen tellen gemiddeld 1 à 2 kinderen. Misschien kan je dan best een appartement kopen met één of twee slaapkamers. Dit type appartement sluit immers het best aan bij de grootste doelgroep.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

 1. Dank voor dit artikel.

  Ik vraag me af welke mogelijkheden er overblijven indien men geen eigen inleg kan inbrengen.
  Het is wellicht onwaarschijnlijk dat er een bank is die voor 100% gaat lenen, correct?
  Kan ik de 20% eigen inbreng nog eens lenen bij een andere bank of dit niet verstandig?

  Groetjes,
  Viktor

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.