Waarom millennials in vastgoed investeren

We merkten een stijgend aantal millennials (geboren na 1980) die investeren in vastgoed. Dit zal misschien wat verbazen. Waarom en hoe? Het stelt iedereen echter in staat om het spoor van de millennials te volgen. Nieuwe kansen dienen zich aan voor iedereen die zich op de vastgoedmarkt wil begeven.

Misschien hield het voor de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) allemaal steek om te investeren in vastgoed. Ze trouwden toen ze 20 waren, hadden een stabiele job en in het algemeen zag het er allemaal rooskleuriger uit dan nu het geval is.

De twintigers van vandaag stellen zich de vraag waarom ze niet gewoon een stek zouden huren. Toch is er een groeiende interesse in vastgoed bij de millennials. Vastgoed huren interesseert hen niet langer en ze zien de voordelen van het kopen van vastgoed in.

Ondanks de werkeloosheid onder jongeren, meer leningen en een zwaardere financiële druk zien millennials vaak de voordelen in dankzij recente recessies waarvan ze getuige waren. Dit verklaart ook waarom deze generatie het belang van pensioensparen goed inschat.

Lees meer: Millennials leven rijkelijk op kosten van ouders

Millennials begrijpen maar al te goed dat investeren in vastgoed heel wat voordelen met zich meebrengt zoals een extra maandelijks inkomen en een bescherming tegen inflatie. Een investering in vastgoed is ook een betere kans dan het kopen van een huis. Zo zijn ze niet gebonden aan één plaats om werk te vinden.

De meeste millennials schatten flexibiliteit naar waarde. Een vaste stek is aan hen nog niet besteed. Bovendien ontbreekt het hen aan tijd om in de zetel door te brengen. Ze timmeren hard aan de succesvolle weg. Maar hoe doen ze het toch met de weinige centen die ze hebben.

Deze generatie pakt het anders aan. Je hebt enerzijds zij die een goedbetaalde job hebben en een afbetaling onmiddellijk aankunnen. Langs de andere kant zijn er zij die dankbaar gebruik maken van de goedkope woonleningen. Maar je hebt ook zij die opteren voor een investering in papieren vastgoed zoals de GVV (gereglementeerde vastgoedvennootschappen).

Lees meer: De grootste financiële fouten van millennials

Daarnaast zijn de nieuwe vastgoedvormen, zoals verhuur via Airbnb, voor sommige millennials een bron van inkomsten. Het vraagt weinig engagement, weinig eigen inbreng en je krijgt er een extra inkomen bovenop. Een geschikte locatie is echter onontbeerlijk voor dergelijke type van vastgoedbelegging. Locatie doet er altijd toe, maar voor Airbnb is het belang nog groter.

Enkele suggesties voor de millennial vastgoedinvesteerder

Investeren in een goedkopere buurt kan jou heel wat geld besparen. Je woonlening zal kleiner zijn maar ook de onkosten beter behapbaar. Kleinere steden met een hogeschool of universiteit kunnen interessant zijn voor kleine wooneenheden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.