Jonge vastgoedinvesteerder worden

Vastgoed is zo één van die investeringstypes die aanzienlijke beloningen in petto heeft voor zij die net afgestudeerd zijn. Het mooie van een jonge vastgoedinvesteerder worden, is dat er nog zoveel mooi jaren voor jou liggen waarin je de juiste lessen kan leren en ze kan toepassen op elk nieuw avontuur.

Nog een leuk aspect van vastgoedinvesteringen: het leidt tot een andere levensstijl. Zo kan je even naar adem happen wanneer het jou past. Bovendien geeft die autonomie jou de kans om projecten en investeringen uit te kiezen. We geven enkele basistips mee voor elke jongere die ambities heeft om zich te vestigen als vastgoedinvesteerder.

Leer zoveel als je kan

Hoewel de fundamentele skills doorheen de jaren onveranderd zijn gebleven, steken altijd nieuwe trends de kop op. Nieuwe technologieën en innovatieve toepassingen evolueren op dagelijkse basis. Als je wil bijblijven met wat rond jou gebeurt, is het aangewezen om trends op te volgen. Innovatie verloopt razendsnel, dus bijbenen is een absolute noodzaak. Dus, investeer in een opleiding over vastgoed en leer elke dag bij.

Klop aan voor hulp

Een mentor die het pad al bewandeld heeft, kan je helpen met waardevolle informatie zodat je geen slechte investering afsluit. Of kan je anderzijds ook wijzen op een unieke opportuniteit. Onder mentor verstaan we iemand die het klappen van de zweep kent en die zelf zijn strepen verdiende in de vastgoedwereld en die jou helpt om een jonge vastgoedinvesteerder te worden. Het is verstandig om iemand met meer ervaring onder de arm te nemen die jou kan begeleiden met een nieuwe manier van denken en investeren.

Lees meer: 5 hordes die jonge vastgoedinvesteerders moeten nemen

Ga voor ervaring

Opteer voor collega’s met veel ervaring zodat een tekort aan kennis en ervaring ruimschoots goedgemaakt wordt. Als jonge vastgoedinvesteerder is het aangewezen om je omringd te worden met ervaring en experts in bepaalde disciplines. Op die manier kan je ook schaven aan jouw skills. Iemand aanwerven die slimmer is dan jezelf is geen zwakte maar een sterkte die zich zal laten blijken in de toekomst. Wanneer je de slimste bent in het bedrijf, dan ben je niet goed bezig!

Hou de uitgaven onder controle

Een van de belangrijkste redenen waarom jonge vastgoedinvesteerders niet slagen in hun opzet: de kosten brengen de winst in het gedrang. Probeer daarom de kosten, zeker in een beginfase, tot een absoluut minimum te beperken. Op die manier maximaliseer je de winst en kan je een soliede basis leggen voor jouw succes.

Zoek jouw niche en ga ervoor

Iedereen heeft zijn eigen stijl en specialiteit. De ene vastgoedinvesteerder interesseert zich voor andere zaken dan zijn collega. En ook dat is een goede zaak want op die manier vindt iedereen zijn niche binnen de markt en kan je die ook ten volle benutten. Een goed afgewogen profiel is op papier dé ideale vastgoedmakelaar maar in de praktijk blijkt dit iets anders te zijn. Investeerders die goed zijn in één specifieke niche, doen het vaak uitzonderlijk goed. Ze weten perfect op welke business ze zich moeten focussen.

Ken bovenal jouw zwaktes en werk eraan om ze te verbeteren. Op die manier til je de zaak tot een hoger niveau. Hou er ook rekening mee dat er vroeg of laat zware dagen aankomen. Een appeltje voor de dorst is dus nooit verkeerd. Door een goede voorbereiding kan je vermijden dat jouw zaak harde klappen krijgt als het niet loopt zoals gepland.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.