The Edwards Companies

De broers Edwards, nobele onbekenden, kochten in 2002 hun eerste huis. Zonder echt te weten hoe je kan investeren in vastgoed, bouwden ze in enkele jaren tijd een bescheiden imperium uit. Momenteel zijn ze zo’n 8 miljoen euro waard. Hun aanpak is zo verbazingwekkend eenvoudig. Dit verhaal biedt inzichten die jou misschien aan het denken zetten. Lees even mee.

Veertien jaar geleden kochten de twee broers een huis in Raleigh, North Carolina. Een bescheiden woning van ongeveer negentigduizend dollar. Na wat renovatiewerken die ze grotendeels zelf uitvoerden, was hun eerste eigendom een feit. De twee kwamen op het idee om huizen te renoveren nadat ze een doorlichting maakten van de rijken in hun buurt. Als bankiers merkten ze op dat vastgoed als een rode draad doorheen de portefeuille van alle rijken liep. Wat hield hen tegen om net hetzelfde te proberen?

En met succes, na hun voorzichtige start in 2002 kochten ze nog eens vijf eigendommen op. Ervaring en contacten, dat waren de belangrijkste factoren in hun ondernemingsmix. De contacten leverden contracten op met aannemers en langzaam aan ontstond een systeempje. Door deze systematische aanpak konden ze snel groeien. Momenteel is het bedrijf meer dan 8 miljoen euro waard en recent richtten ze zelfs een investeringsmaatschappij op. Hier zijn enkele van hun tips:

1. Vastgoed kopen is een onderneming

De eerste tip van de broers is misschien wel de belangrijkste. Beschouw het aan- en eventueel verkopen van huizen als een onderneming. Zelfs al is het maar één pand, dan nog zal het een deel van je dagelijks leven innemen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om een duidelijk plan voor de toekomst op te stellen. Wat is het doel van de aankoop en/of renovatie? Hoe hard wil je groeien? En wat is er nodig om die groei te bewerkstelligen? Neem de tijd om een haalbaar droomplan uit te dokteren. Dit geeft richting aan je acties.

2. Omring je met personen die meer weten

Je kan onmogelijk alles weten. Daarom is het belangrijk om je, zeker in een beginfase, te omringen met experts en professionals. Ze kennen de klappen van de zweep en leren je om de valkuilen te ontwijken. Beginnersfouten herleiden tot een minimum geeft zuurstof aan jouw onderneming. En zeg nu zelf, waarom zou je het warm water opnieuw uitvinden. Ervaringsdeskundigen kunnen je helpen bij heel wat zaken. En een nee heb je, een ja kan je krijgen.

3. De getallen moeten kloppen

Een inschatting blijft maar wat giswerk. Misschien goed onderbouwt maar het biedt geen enkele zekerheid. Een mogelijk rendement van 6 procent binnen tien jaar is minder aantrekkelijk dan een zeker rendement van 4 procent dit jaar. Speculeren draait te vaak verkeerd uit. Ook de broers Edwards namen telkens opnieuw het zekere voor het onzekere. Daarom overleefde ze eenvoudig het jaar 2008, toen vastgoed in de Verenigde Staten een harde klap kreeg.

4. Investeer in kennis

Door zelf te ondernemen en in zee te gaan met experts, kan je al heel wat opsteken. Maar ook boeken en het internet kunnen soelaas brengen. Door te lezen hoor je veel verhalen, vanuit verschillende perspectieven. Ze brengen verrijking en geven je inzichten. Vaak zijn boeken afgetoetst aan de realiteit. Opleidingen kunnen ook helpen maar die zijn eerder theoretisch en daar kan je niet altijd wat mee.

5. Start er gewoon mee

Je mag nog zoveel gaan researchen als je wil, als je er uiteindelijk niks mee doet was het verloren tijd. Actie ondernemen, in het diepe springen dat is de enige manier om succes te boeken. Rendement gaat ook in deze hand in hand met het nemen van risico’s.

6. Specialiseer jezelf

De vastgoedmarkt is groot, alleszins te groot voor een kleine starter. Leg jezelf daarom toe op een specifieke markt. Pik er bijvoorbeeld de kleine huizen uit onder de 120.000 euro. Of focus je op de eenslaapkamerappartementen in grootsteden. Niet alleen biedt dit jou meer rust en een duidelijk kader, je bouwt er ook een expertise mee op. Je leert de markt veel sneller kennen en kan al rapper eens vooruitkijken. Wanneer de zaken goed gaan, kan je gaan diversifiëren.

7. Besef dat er ooit obstakels zullen zijn

Elke ondernemer ervaart ooit moeilijkheden. Ook wie zal starten om te investeren in vastgoed zal vroeg of laat een tegenslag kennen. Laat je niet uit je lood slaan en zet door. Een winnaar is een verliezer die één keer meer probeerde.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.