Vastgoed troeven Belgisch Kust

Het investeren in vastgoed aan de kust is interessant voor zowel nieuwe als doorgewinterde beleggers. België is heel wat kustgemeenten met potentiële beleggingsobjecten rijk. Door de kusttram tussen De Panne en Knokke-Heist staan deze allemaal met elkaar in verbinding. Maar wat zijn de sterke punten van elke gemeente op het gebied van vastgoed?

De Panne

De Dumontwijk in De Panne is een wijk vol architecturaal erfgoed. Hier vind je prachtige panden in een pittoreske cottage-stijl. De Panne grenst aan de Noord-Franse kust, die zijn invloed heeft op de plaatselijke architectuur. Daarnaast biedt de kustplaats veel groene omgeving, zoals het beschermde natuurgebied het Calmeynbos. Een idyllische omgeving is de grootste trekpleister van deze mooie kustgemeente voor beleggers in vastgoed aan de kust.

Koksijde

Koksijde heeft een goede aansluiting op de E40, waardoor het hele land gemakkelijk bereikbaar is. Bereikbaarheid is een grote troef van de kustgemeente voor investeerders in vastgoed aan de kust. Ook de mogelijkheden tot rectreatie in Koksijde zijn talrijk. Zo zijn er verschillende musea, een cinema, toprestaurants, een openluchtzwembad, minigolfterreinen, tennisbanen en surfclubs om je te vermaken. Daarnaast heeft Koksijde een dijk met prachtig zeezicht om te ontspannen.

Nieuwpoort

In Nieuwpoort vind je zowel permanente verblijven als vakantiewoningen. De kustgemeente is hierdoor alles behalve grijs te noemen. Dit maakt de gemeente tot een aantrekkelijke plek voor investeringen in vastgoed aan de kust. Veel jonge mensen blijven in deze stad wonen en kopen een woning in de typisch Westvlaamse stad. In deze kustgemeente vind je veel polders en fietsroutes die voor een rustige omgeving zorgen. Recent is daar een wandelpromenade langs de kustlijn bijgekomen. Door de combinatie van stad en buitenleven is de kuststad aantrekkelijk voor elke leeftijdsgroep.

Middelkerke

De prijs van vastgoed in Middelkerke ligt gemiddeld het laagst van alle kustgemeenten in Vlaanderen. Een huis koop je al voor zo’n 190.000 euro en de prijs van een appartement ligt rond de 170.000 euro. Investeren in vastgoed aan deze kust is dus allesbehalve een dure onderneming. Daarnaast heeft Middelkerke een prachtig groen gebied met polderlandschap direct tegenover de kustlijn van de plaats. En Middelkerke heeft de langste kuststrook van Vlaanderen.

Lees meerInvesteren in kusttoerisme: 4 interessante troeven van Middelkerke

Oostende

De ligging van Oostende is een belangrijk pluspunt van deze kustgemeente. Door een eigen station kun je per trein direct naar grote steden als Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent reizen. Ook het buitenland is vlakbij, want Oostende ligt op slechts 35 kilometer van de Nederlandse grens en 30 kilometer van de Franse grens. Daarnaast biedt de stad de gezellige drukte van toeristen, verschillende musea, goede restaurants en een mix van populaire winkelketens en exclusieve boetieks.

De Haan

De Haan is bekend om zijn pittoreske tramstation dat nog uit de vorige eeuw stamt. Daarnaast bezit deze kustgemeente een prachtige villawijk genaamd de Concessie met kronkelende wegen en veel groen. Het charmante van dit kuuroord is aantrekkelijk voor investeringen in vastgoed aan de kust. De plaats wordt vooral bezocht door mensen die de rust op komen zoeken. Mede doordat er geen appartementcomplexen langs de kust liggen, is De Haan bekend als het mooiste dorp aan de Belgische kust. Daarnaast kunt u in het dorp genieten van bedijkte moerassen, hoge duinen, het culturele centrum, de winkelstraat met restaurants en de zeedijk met de vele terrasjes.

Blankenberge

Wat Blankenberge zo interessant maak voor het kopen van vastgoed aan de kust, is het ruime aanbod van recreatiemogelijkheden. Door een jong publiek is de kustplaats vooral gericht op jonge mensen en families. Met een drukke boulevard vol kraampjes en een bomvol strand is deze voortdurend in beweging. De plaats biedt dan ook veel indoor en outdoor sportactiviteiten, winkels, restaurants en modern entertainment. Daarnaast zijn er pretparken, bars, discotheken, een casino en vele restaurants te vinden in de levendige badplaats.

Zeebrugge

Doordat Zeebrugge de snelstgroeiende haven van Europa is, heeft de kustplaats een zeer gezonde huurdersmarkt met duizenden werknemers als potentiële huurders. De authentieke badplaats biedt zijn bezoekers vooral veel rust, met een pittoreske jachthaven vol vissersboten en eetgelegenheden. Doordat de kustplaats nog volop in ontwikkeling is, is dit een goed moment om er te investeren in vastgoed aan de kust.

Knokke

Knokke heeft te maken met een tekort aan woningen doordat de bevolking van de badplaats steeds grijzer wordt. Hierdoor kunt u een goede investering doen in een van de bestaande woningen in de plaats. De meeste jongeren kunnen zich een exclusieve woning aan de kust van Knokke niet permitteren, dus welgestelde zestigers en zeventigers zijn het voornaamste publiek voor vastgoed in de meest luxueuse badplaats van de Vlaamse kust.

Al deze kustgemeenten hebben verschillende kwaliteiten voor een goede vastgoed belegging. Aan jou de keuze voor welke kwaliteit je uiteindelijk kiest bij je investering.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

  1. Beste

    Graag had ik vernomen waar er aan de kust appartementen of huizen te koop zijn op erfpacht,
    Alvast bedankt
    groetjes
    Monique

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.