Investeren in buitenlands vastgoed

Investeren in buitenlands vastgoed is opnieuw hot! Maar wanneer iets hot wordt, is het dan wel goed om in te investeren? Een dualiteit waar een nuchtere belegger zich vragen bij hoort te stellen. Een nieuwe grond die kan aangeboord worden is het buitenlandse vastgoed: van Panamese golfterreinen tot een strandhut in Brazilië.

De wereld is een dorp maar toch durven we vaak de stap naar de andere kant van de wereld niet te zetten. Nochtans kan het lonen om even bij de spreekwoordelijke buren te gaan kijken. In het noorden van Brazilië stegen appartementen op 2 jaar tijd met maar liefst 60%. Behoorlijk indrukwekkend als je weet dat het appartement jouw eigendom blijft en je er volledige controle over hebt. Je kan er zelf verblijven of je kan het eenvoudigweg verhuren, wat nog een meeropbrengst betekent.

Lees meerWaarom iedereen binnenkort in vastgoed investeert

Waar investeren in buitenlands vastgoed?

Vastgoed in het buitenland is een ideale manier om jouw zuurverdiend kapitaal in onder te brengen. Waar vind je nu die koopjes en waar is jouw geld bovendien veilig? Binnen Europa is de vangst mager te noemen. De Griekse vastgoedprijzen staan momenteel op een zeer laag pitje (cijfers The Economist), maar ook in Italië en Portugal zijn er solden op de vastgoedmarkt. Voor 300.000 euro kan je er een kleine villa met zwembad kopen.

Landen als Brazilië, Turkije en Polen kunnen interessante kansen bieden. De prijzen liggen nog relatief laag en het vastgoed op de markt is bovendien kwalitatief. Zo is Brazilië momenteel een land met een brede middenklasse. Zowat de helft van de bevolking behoort ertoe. Vorige jaar alleen al nam de tewerkstelling toe met 2,5 miljoen jobs. Meer jobs betekent meer geld en de mogelijkheid om zich een beter onderkomen te zoeken. Dit biedt interessante kansen om te investeren in buitenlands vastgoed.

House/price index buitenlands vastgoedWie buitenlands vastgoed koopt, heeft 5 grote voordelen

  1. Behouden van de controle: je koopt, verkoopt, verhuurt, ontwikkelt of verbouwt aan het tempo dat jij wil.
  2. Profiteren van een cash flow in een buitenlandse munt: dit is een eenvoudige manier om te diversifiëren.
  3. Behouden van de waarde: vastgoed is wat ze noemen een ‘hard asset’. Dit betekent dat het zijn waarde houdt onafhankelijk van de nominale valutawaarde.
  4. Verschillende bestemmingen: grond die je koopt kan je gebruiken voor landbouw of bosbouw en in een latere fase voor industriële of toeristische ontwikkelingen.
  5. Hoge rendementen: wie goed uitkijkt kan de beste rendementen op de markt krijgen én daarenboven nog eens persoonlijk plezier beleven aan de investering. Vergeet ook niet dat dit een betaalbare manier is om een tweede verblijf te bezitten.

Lees meerInvesteren in vastgoed: hierop moet jij letten

Topplaatsen om te investeren

  • Montenegro – Ambitieuze projecten als Lustica Bay schieten als paddestoelen uit de grond.
  • Panama – Hier wordt een grotere groei voorspeld dan in China, met alle opportuniteiten van dien.
  • Italië – Het verdwenen marktsegment van huizen onder de 150.000 euro is terug aan het keren.
  • Spanje – In de streek van Marbella trekt de huizenmarkt opnieuw aan.
  • Polen – Vooral in Krakau blijft de vastgoedmarkt onder zijn potentieel.
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.