Deze 24-jarige koopt studentenkoten aan de lopende band

Stoppen met school, vervolgens drie jobs combineren en daarna studentenflats bij de vleet aankopen. Dat is de eenvoudige maar zeer winstgevende levenswandel van de 24-jarige Amerikaan Mike Henkel. Momenteel heeft hij meer dan 4 miljoen dollar in portefeuille. En geloof ons, wat hij deed is echt geen kernfysica!

Een opleiding van twee jaar aan de universiteit van Michigan vond de toen 20-jarige Mike Henkel wel voldoende. Hij verliet de schoolbanken met een duidelijk doel: rijk worden met vastgoedbeleggingen. “Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik niet voor iemand anders wilde werken”, legt hij uit. “Ik ging naar de universiteit omdat iedereen dat nu eenmaal deed, maar toen realiseerde ik me dat ik er niet op mijn plaats zat en stopte ermee”.

Tijdens een spoedcursus vastgoed zag hij het licht en besefte dat zijn toekomst in bakstenen zat. Onmiddellijk vatte hij de koe bij de hoorns en zicht hij naar geschikte panden. Makkelijker gezegd dan gedaan want hij bezat amper 10.000 dollar. Op z’n zachtst gezegd: geen ruim budget.

Maar wat spendeerde hij de gespaarde vakantiejobcentjes goed! Toen hij -als jongeling van amper 20 jaar- een vijfkamerappartement van 60.000 dollar kocht, ging zijn droom van start. Eén kamertje hield hij voor zichzelf, de andere vier kamers verhuurde hij voor $300 per maand.

Lees meerInvesteren in vastgoed kan ook met weinig geld

Naast die “gratis” verblijfplaats spendeerde hij zijn tijd aan maar liefst 3 jobs. Energie genoeg om dat belangrijke levensdoel te bereiken! ’s Morgens een job, in de namiddag zich haasten naar een ander werk en ’s avonds en in het weekend ging hij op nog een plaats aan de slag. Met amper wat tijd voor zichzelf zette hij vol in op zijn vastgoedbeleggingen, en met succes!

Anderhalf jaar na zijn vliegende start kocht hij nog eens twee vijfkamerappartementen in dezelfde buurt. “Ik had amper geld om die investeringen aan te gaan maar ik haalde alles uit de kast. Ik ging wat schulden aan, maar alles bleef binnen de perken”, herinnert Henkel zich. “Met de hulp van wat kredietkaarten kocht ik laminaat en verf”. Zijn prioriteit was nu om van die schulden af te geraken. Binnen de 3 maanden was hij verlost van die kleine leningen met woekerinteresten. De bal was nu pas echt goed aan het rollen.

Hoewel hij nu heel wat panden in portefeuille had, zocht hij mogelijkheden om de units sneller te verhuren. Hij verplaatste zich in een potentiële huurder/student en besloot wat te doen aan de inrichting. Met een extra investering van 5000 dollar friste hij de boel wat op én opnieuw met resultaat. De kamers verhuurden in een razend tempo.

Eind 2014 mocht Henkel zich toch al vastgoedbelegger noemen: meer dan 55 kamers stonden op zijn verhuurlijst. “In die tijd had ik helemaal niks op de bank staan. Alles investeerde ik in mijn vastgoed. Nu besef ik dat het een enorm risico was, maar aan de andere kant was ik pas 22”, vertelt Mike Henkel.

Lees meerWaarom millennials in vastgoed investeren

Maar Henkel stopt niet met dromen, hoewel de tellers inmiddels op 177 kamers staat (met een waarde van 4 miljoen dollar) gaat hij maar door. Voorlopig slaagt hij er nog in om de business alleen te runnen maar op korte termijn wil hij twee medewerkers aantrekken om zichzelf overbodig te maken.

(bron: UK Business Insider)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.