Kopen en verkopen

Kopen en verkopen van vastgoed loopt niet altijd van een leien dakje. Om beginnende of jonge vastgoedinvesteerders wat op weg te helpen delen we heel wat interessante artikels met ons publiek. Zo vind je hier onder andere 10 fantastische tips voor wie in vastgoed wil investeren. Daarnaast geven we ook adviezen voor wie zijn huis zelf wil verkopen (met een beter rendement). Vastgoedstyling is een voorbeeld van een advies wat kan helpen bij de verkoop van jouw huis.

Je hebt in vastgoed geïnvesteerd en bent nu klaar om jouw vastgoedinvestering met winst van de hand te doen. Je kunt dit zelf proberen te regelen, maar je kunt hier ook een vastgoedmakelaar voor in de arm nemen. De vastgoedmakelaar vraagt om een commissie van de verkoopprijs, maar vervult wel enkele belangrijke taken voor deze vergoeding.

Houd je je bezig met vastgoed beleggingen, dan is het belangrijk om te weten welke factoren van invloed zijn op de vastgoedmarkt. Sommige factoren zijn wellicht al bij je bekend, maar er zullen ook factoren zijn die van invloed zijn op de vastgoedmarkt zonder dat je dit wist.

Een huis kan je op verschillende manieren aan de man of vrouw brengen. Je kan die zelf proberen te verkopen of beroep doen op een makelaar. Nog een optie is de openbare verkoop. Elk van deze verkoopvormen heeft zo zijn voor- en nadelen. Een overzicht dringt zich op.

Eenmaal, andermaal… verkocht! Een openbare verkoop van een woning is voorbij in een wip. Je koopt of je koopt niet. En om jou goed voor te bereiden op de aankoop of verkoop van een woning door middel van een openbare verkoop, lees je best nog wat verder.

We merkten een stijgend aantal millennials (geboren na 1980) die investeren in vastgoed. Dit zal misschien wat verbazen. Waarom en hoe? Het stelt iedereen echter in staat om het spoor van de millennials te volgen. Nieuwe kansen dienen zich aan voor iedereen die zich op de vastgoedmarkt wil begeven.

Sparen voor een huis is zowat de grootste financiële doelen in velen hun leven. Een huis kost helaas heel wat meer dan de aankoopprijs. En dat is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom koop je beter een huis dat bij jouw budget past. En dit is hoe je daarin kan slagen.

De Belgische kust, 67 kilometer lang, is bijna integraal volgebouwd. Langs de wandeldijken prijken gebouwen van 9 tot soms zelfs tien verdiepingen hoog. Een dertig meter hoge muur van Knokke tot de Panne. Een vastgoedlint met een bijzonder hoge aantrekkingskracht bij zowel bewoners als beleggers.

De vastgoedmarkt verkeert in een hoerastemming. Bovendien biedt het voor beleggers een veilige uitwijkoptie nadat de rente op spaarboekjes naar nul werd herleid. Hier en daar fluisteren stemmen dat er in 2017 wel eens een correctie zou kunnen komen. Hoeveel schrik moeten vastgoedbeleggers krijgen?

Uit een onderzoek van ERA Belgium blijkt dat woningen in Vlaanderen met 2,45 procent stegen. Ook de waarde van appartementen nam toe. Voorts deden ze ook onderzoek naar de gemiddelde kostprijs van een woning in de Vlaamse centrumsteden.

Terwijl kopers meestal aangetrokken worden door recent gebouwde woningen, is er ook een groep investeerders van oude huizen. Oude huizen trekken vooral de aandacht door charmante architecturale elementen en vormen zo een markt op zich. Met oude huizen bedoelen we huizen tussen 1920 en 1960. Maar is het wel interessant om in deze oude huizen te investeren?

2016 was voor investeerders en beleggers het jaar van de vastgoedinvestering. Uit de jongste Notarisbarometer blijkt dat nog nooit zoveel vastgoedtransacties werden gesloten als tijdens het afgelopen jaar.

Notarissen en makelaars kunnen een indrukwekkend taaltje bovenhalen. Jij als koper van een woning bent vast niet onderlegd in de materie en je raakt al vlug geïntimideerd. Je rolt van een compromis in de akte en voor je het weet stelde je enkele vragen niet. Om wat opheldering te bieden, geven we hier de 5 grootste misverstanden bij het kopen van een woning.

Door een woning te kopen en dit pand te verhuren, kun je veel geld verdienen. Een investering in vastgoed is een goede manier om je vermogen te laten groeien, maar hoe kun je dit het beste aanpakken? In dit artikel lees je welke zeven stappen je in ieder geval moet kopen bij huis kopen verhuren.

Beding van aanwas, zo’n typische term uit het notariaat. Jargon waarbij we ons op het eerste zicht weinig bij kunnen voorstellen. Maar bij de aankoop van een onroerend goed kan het zeer belangrijk zijn om het begrip ten volle te begrijpen. Daarom leggen we het even helder uit: wat is een beding van aanwas precies?

De vraag die ontzettend veel mensen bezighoudt: kopen of niet? Veel mensen gaan snel over tot de koop van een huis. Is dit verstandig? Het blijkt dat er veel nadelen kleven aan het kopen van een huis. Tenzij je miljoenen op de bank hebt staan, heeft het geen zin om een huis te kopen.

Een huis leeg laten staan is natuurlijk geen optie, maar wat dan wel? Verkopen of verhuren? Als je het verkoopt ben je er vanaf, maar als je het verhuurt blijf jij de eigenaar met alle verantwoordelijkheden van dien. We proberen ons licht te laten schijnen over een keuzen met voor- en nadelen. 

Het is al vele jaren een droom die zijn gelijke niet kent: het idee dat een leven pas geslaagd is wanneer je een eigen huis hebt. Een huis bezitten wordt quasi gelijkgesteld aan gelukkig zijn. Maar is dat wel zo? Kan je daadwerkelijk beweren dat een huis bezitten een goed investering is? Is het beter dan het alternatief van huren? Dat valt ten zeerste te betwijfelen.

Wie een huis gekocht heeft zal het vast wel nog weten: bovenop de aankoopprijs van de woning komen nog heel wat kosten. Kom dus niet voor verrassingen te staan en reken op voorhand uit hoever je kan springen. Om daarbij te helpen sommen we alle bijkomende kosten bij de aankoop van een huis voor jou op.

Onrustwekkend nieuws uit de Verenigde Staten. De verkoop van het vastgoed begint er opnieuw te slabakken. Een veeg teken want de vorige vastgoedcrisis liet zich voelen tot in Europa. Betekent dut nu dat huiseigenaren en beleggers in vastgoed zich zorgen moeten maken? Vooralsnog niet maar de situatie verdient wel de nodige aandacht. Zoveel is zeker.

Uit nieuwe cijfers van de Notarisbarometer blijkt dat de vastgoedmarkt deze zomer een korte pauze inlaste. Bijna 10 procent minder vastgoedtransacties, vooral een zwakke juli-maand ligt aan de grondslag van de dalende trend. Dit kan de start zijn van een trendbreuk, maar daarvoor is het afwachten tot een volgende Notarisbarometer.

Is het nu wel of geen goede periode om te investeren in vastgoed? In elk geval is het beter om iets te doen dan jouw centen bij de bank te parkeren en af te wachten hoe snel ze gaan verdwijnen. Wie de stap wel durft te zetten, wij geven 14 tips om te investeren in vastgoed: hier moet je op letten.

Investeren in vastgoed met enkele tienduizenden euro’s. Dan denk je waarschijnlijk aan wat bouwgrond, een kleine studio of een vervallen rijhuis op het platteland? Wat als we zeggen dat je dankzij de tussenkomst van jouw bank kan investeren in vastgoed met een hefboomeffect? De kans is groot dat jouw droom al iets dichterbij is. Lees maar eens mee!

Je huis verkopen is voor een groot deel afhankelijk van de eerste indruk en daarom wordt beroep gedaan op vastgoedstylisten. Het klinkt wat hoogdravend maar de vastgoedstyling bewees zijn nut de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en komt nu stilaan ook België binnen gesijpeld.

Stoppen met school, vervolgens drie jobs combineren en daarna studentenflats bij de vleet aankopen. Dat is de eenvoudige maar zeer winstgevende levenswandel van de 24-jarige Amerikaan Mike Henkel. Momenteel heeft hij meer dan 4 miljoen dollar in portefeuille. En geloof ons, wat hij deed is echt geen kernfysica!

Pagina 1 van 4

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 15.325 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!