Worden millennials rijkste generatie?

De tieners van nu, ook wel eens de millennials genoemd, zouden wel eens de rijkste generatie aller tijden kunnen worden omwille van enkele redenen. Ze verschillen alleszins danig van de voorgaande generaties zeker als het aankomt op werk en een zin voor ondernemen. Deze eigenschappen in combinatie met de kansen die er zijn om kapitaal op te bouwen, maakt het zeer waarschijnlijk dat ze op lange termijn de succesvolste generatie worden.

Liefde voor het ondernemerschap

In tegenstelling tot oudere generaties zullen de millennials niet verknocht geraken aan die ene werkgever. De meeste millennials plannen één of meerdere carrièreswitches in. Veel van de jongeren van vandaag zullen de stap naar het ondernemen maken. Zelfstandigen zijn niet gebonden aan plafondinkomen of barema. Veel tieners omarmen die gedachte en als hun initiatieven succes kennen, zetten ze een goede stap om meer welvaart te creëren.

Geboren in de juiste tijd

Nog een groot voordeel voor wie geboren is in de ’00 jaren: ze kunnen investeren tijdens zwakkere economische jaren. Niet elke tiener zal gebruik gemaakt hebben van de recessie rond 2008 want veel van hen liepen toen nog school. Maar als de markten hoogtes en laagtes kennen, kunnen deze youngsters toch profiteren van een gunstige markt simpelweg omdat ze de tijd in hun voordeel hebben. Oudere investeerders moeten misschien wat meer voorzichtigheid aan de dag leggen. De jonge generatie kunnen de behoudgezindheid makkelijker laten varen. Hoe vroeg je begint met investeren, hoe beter.

Lees meer: Hoe millennials voor hun 75ste op pensioen kunnen

Ook de technologie staat niet stil

Nu is er meer dan ooit toegang tot technologische mogelijkheden. Software, financiële platformen of apps, ze helpen om de financiële geletterdheid te boosten, aan te zetten tot sparen en ze laten toe om crowdfunding te stimuleren. Je kan in geen tijd zeer grote groepen geïnteresseerden bereiken. Iets wat vroeger ondenkbaar was. Elke maand rijzen er startups uit de grond die ons het leven makkelijker en vlotter maken. Millennials zijn overigens de eerste generatie die van kleins af aan opgegroeid zijn met computers en internet. Je hoeft ze weinig tot niks nog aan te leren.

Leren sparen op jonge leeftijd

De tieners van nu kennen ook van op zeer prille leeftijd het pensioensparen. Door de samengestelde interest zullen ze een zeer groot voordeel boeken ten opzichte van de generatie waarbij het besef pas op latere leeftijd kwam. Daar komt ook nog eens bij dat deze generatie voor de huidige ouders de hoop op een goede toekomst is. Elke ouders wenst zijn kind een betere toekomst toe.

Lees meer: Laat je tieners nu starten met beleggen

Conclusie: de adolescenten van nu vormen een unieke generatie omdat ze significante kansen aangeboden krijgen. Kansen die voorgaande generaties niet altijd kregen. Ze kunnen leren uit hardere recessietijden, ze voelen nu al de noodzaak om te sparen, er is opnieuw een stijgende interesse in het ondernemerschap, en zoveel meer. Met al deze grote voordelen hebben de millennials alle kansen om de rijkste generatie ooit te worden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.