Betaal jouw lening in enkele jaren terug

Leningen en schulden zijn voor heel wat mensen een noodzakelijk kwaad. En net als iedereen ben je ze liever kwijt dan rijk. Slechts enkelingen lijken een succesformule te hebben ontdekt. Een dertiger die er in slaagt zijn lening in amper 3 jaar af te betalen, of het koppeltje dat op jonge leeftijd kon gaan rentenieren. Uitzonderingen? Vast en zeker maar niks wat jij niet kan!

Hoe meer tijd je neemt om jouw hypothecaire lening af te lossen, hoe meer interesten je zal betalen aan de financiële instelling. Logisch, want je betaalt hen om gebruik te mogen maken van hun kapitaal. Leuk is anders, daarom zochten enkele ondernemende jongeren een creatieve oplossing om zo snel mogelijk van hun schulden verlost te zijn. En dat lukte ze wonderwel op zeer korte tijd.

Investeren in aandelen

Een Australisch koppel ging op hun dertigste samen op pensioen. Ze hadden er een carrière van ongeveer 3 jaar opzitten. Na doorgedreven studies haalden ze beiden een topjob binnen waar ze goed konden van leven. Dit deden ze echter niet. Van in het begin gingen ze bijzonder spaarzaam om met hun loon. Meer dan 70% werd gespaard. Hun levensstijl was uiterst sober. Ze stonden zichzelf geen auto toe en ook etentjes waren uit den boze.

Lees meer: Beleggen in aandelen moeilijk? Lees dan deze tips

Toen ze genoeg gespaard hadden, investeerden ze hun totale vermogen in aandelen. Daarbij rekenden ze op voldoende dividenden om vlot rond te komen. Hun plan slaagde en sindsdien leven ze van ongeveer 3700 euro per maand. Ondertussen beleven ze hun droom want ze trekken voortdurend de wereld door. Op hun bestemmingen hanteren ze nog altijd hun financiële stelregel: leef zuinig.

Het kan zelfs door te werken

De Canadees Sean Cooper is nog zo’n voorbeeld van hoe iedereen snel van zijn schulden kan af geraken. Als twintiger kocht hij een leuk huis van ongeveer 390.000 euro, daarvoor moest hij wel bij de bank aankloppen. Zij leenden hem 234.000 euro om zijn droomwoning te betalen. Sean was echter niet van plan om 30 jaar lang interesten te betalen en stelde een financiële planning samen.

Werken, zoveel mogelijk werken, dat was de basis van zijn plan. Hij combineerde maar liefst 3 jobs en werkte meer dan 100 uur per week. Daar verdiende hij een aardige duit mee. Bovendien slaagde hij er in om het leeuwendeel van zijn geld niet uit te geven. Zo nam hij altijd de fiets en ging hij nooit op reis. Ook Sean haalde zijn slag binnen. Na amper 3 jaar en 2 maanden was zijn lening volledig terugbetaald en kon hij schuldenvrij door het leven. Hij was toen net 30 jaar geworden.

Ondernemen en basis wiskunde

“Maak je doelen concreet en reviseer ze op korte termijn”, dat is de raad die Brett en Chelsea Carrington meegeven. Ze slaagden er in om hun schuldenberg van meer dan 100.000 dollar weg te werken. Het zag er voor het koppel lange tijd niet rooskleurig uit. Beiden hadden schulden opgebouwd en verloren dan ook nog eens hun job. Ze moesten hun huis verlaten en gingen weer bij Brett zijn ouders inwonen. Maar op hun dieptepunt vonden ze hun financiële weerbaarheid terug en vanaf toen pakten de dingen heel anders uit.

Ze startten een kleine zaak met haarbanden. Hun productiekost was 1 dollar en ze verkochten de kleinoden aan 2 dollar. De kleine onderneming werd een bescheiden succes. Dit lichtpuntje zette hen aan om nog meer te ondernemen. Haarbanden werden oorringen en oorringen werden een compleet gamma juwelen. Gedurende de uitbouw van hun zaak, bleven ze de kosten drukken. Elke kost werd besproken en afgewogen. Hoe klein ook.

Lees meer: Zo vindt elke ondernemer het juiste spoor

Voor de Carringtons bracht elke week meer hoop met zich mee. Ze geloven dat hun methode meer mensen kan helpen. Hun belangrijkste tip is: probeer geen groot bedrag te sparen op een lange termijn maar ga voor kleine bedragen op korte termijn. Die behapbare doelen zijn voor dit doorsnee Amerikaanse gezin een waar succes geworden. Na amper 2 jaar waren ze volledig schulden vrij, leefden ze weer in hun eigen huis en runden ze een bloeiende zaak.

Iedereen kan dit, de vraag is maar: hoe ver ben je bereid te gaan?

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.