Center Parcs verkoopt bungalows

Vakantieparken in België staan onder druk door de goedkope citytrips. Voor enkele honderden euro’s sta je met het ganse gezin op het balkon van je appartement in hartje Berlijn. Met dank aan lagekostenmaatschappijen zoals Ryanair. Toch geven de vakantieparken zich niet zomaar gewonnen. Center Parcs, met twee parken in Limburg ook actief in België, gaat zwaar renoveren en doet daarvoor een beroep op de kleine beleggers.

Center Parcs is een groep van 21 vakantieparken doorheen Europa. De groep krijgt het echter zwaar te verduren. De dalende bezoekerscijfers komt er door een verandering van het doelpubliek, aldus Center Parcs. Bezoekers verwachten steeds meer en meer. De hoge eisen nopen de vakantiepark tot dringende renovaties. Ook platformen als AirBnb speelt hen parten. Maar daar is voorlopig nog geen oplossing voor.

Voor de renovaties rekent de groep op de hulp van kleine beleggers. In ruil voor een rendement van 5 procent, kunnen particuliere beleggers hun geld investeren in Center Parcs. Vandaag is het bedrijf volledig in handen van professionele beleggers maar de bedoeling is dat het bedrijf op korte termijn voor 70 procent eigendom is van particulieren. Uiteraard blijven ook de institutionele beleggers aan boord, zij ontvangen een rendement van 7%. De groep schat de toekomst rooskleurig in. Jaar na jaar stijgt de bezettingsgraad.

Volgens de vastgoedverantwoordelijke van Center Parcs zijn er maar weinig belegging die beter renderen dan de huidige actie van het vakantiepark. De groep hoopt met dit opmerkelijk initiatief 1,2 miljard euro op te halen. 400 miljoen euro wordt daarvan opnieuw geïnvesteerd in de groep. In totaal gaat het om de verkoop van 7000 bungalows.

(bron: fd.nl)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.