Extra inkomen met vastgoed is perfect mogelijk

Iedereen wil wel een extra zakcentje verdienen. Door in vastgoed te investeren, kun je jouw inkomen iedere maand een beetje laten stijgen. Investeer je op de juiste manier, dan kun je zelfs honderden euro’s per maand verdienen met jouw pand. Lees hoe je extra inkomen met vastgoed kan verkrijgen.

Extra inkomen met vastgoed op de lange termijn

Sommige mensen denken dat je alleen effectief geld kunt verdienen met vastgoed door een pand aan te schaffen, dit pand te verbouwen en het pand vervolgens met winst te verkopen. Het zogeheten ‘flippen’ van huizen is zeker een manier om geld te verdienen met een vastgoedinvestering, maar het is niet de enige manier. Heb je geen tijd om een huis helemaal te verbouwen of heb je hier geen zin in, dan kun je ook een pand kopen om hier op een andere manier geld mee te verdienen. Je verhuurt het pand bijvoorbeeld via Airbnb of je zet het te huur en verdient iedere maand een vast bedrag aan huur.

3 belangrijke tips voor een extra inkomen

Je kunt veel geld verdienen door een pand te kopen en dit pand voor de korte of lange termijn te verhuren, maar dan moet je dit wel op de juiste manier doen. In onderstaande drie tips lees je waar je aan moet denken bij het aankopen en verhuren van vastgoed voor een extra inkomen.

Lees meerHoe kan je geld verdienen met vastgoed?

Tip 1 – Hou rekening met extra kosten

Je betaalt niet alleen hypotheek voor het pand waar je in investeert, maar ook onderhoudskosten en bijvoorbeeld de kosten van het vinden van een geschikte huurder. Houd hier altijd rekening mee bij het kopen van een pand, zodat je niet investeert in een pand dat te duur is of te weinig huur vraagt voor het pand.

Tip 2 – Zoek de fiscale gevolgen van je investering helemaal uit

Koop je een woning of bedrijfspand om je inkomen aan te vullen, dan zitten hier bepaalde fiscale gevolgen aan verbonden. Voor je een pand koopt, zoek je best precies uit welke gevolgen dit zijn. Heb je hier echt geen verstand van, dan vraag je de ondersteuning van een professional.

Tip 3 – Breid eventueel uit voor nog meer inkomen met vastgoed

Heb je een appartement gekocht in een complex om deze woning te verhuren? Dan kan het interessant zijn om meerdere appartementen in het complex te kopen, voor nog mee extra inkomen dankzij vastgoed. De onderhoudskosten blijven vrijwel hetzelfde en je kan dezelfde partij inschakelen om huurders te zoeken. Houd er wel rekening mee dat je nu wellicht meer hypotheek zal moeten betalen.

Lees meer: 5 tips voor jonge vastgoedinvesteerders

Inkomen vergroten op de lange termijn

Investeer je in vastgoed door een pand te kopen en dit pand te verhuren, dan moet je er altijd rekening mee houden dat je geld gaat verdienen op de lange termijn. Natuurlijk verdien je iedere maand al een klein bedrag door de huur iets hoger uit te laten komen dan de kosten van de hypotheek en het onderhoud van het pand, maar dit is nog niet zo veel geld.

Lees meer7 stappen voor wie een huis koopt om te verhuren

Is de hypotheek grotendeels afbetaald, dan ga je echt veel geld verdienen. Dit betekent dat je een lange adem moet hebben om extra inkomen met vastgoed binnen te krijgen, waar je zeker rekening mee moet houden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.