Passief inkomen verdienen dankzij vastgoed

Heb je jou ooit afgevraagd hoe je passief in vastgoed kan investeren? Passief inkomen dankzij vastgoed, zoals velen het zich voorstellen, is inkomen genereren zonder werk, zonder inspanning. Dit aantrekkelijke concept, is er eentje die iedereen wil najagen, zeker wanneer jouw pensioen dichtbij komt. Maar jammer genoeg doorprikken we de droom, een letterlijk passief inkomen bestaat niet.

Passief klinkt als: achterover liggen en wachten tot het geld binnenstroomt. Net die droom willen we doorprikken. Altijd vergt het een inspanning. Maar vrees niet, dappere investeerder, passief inkomen staat toch vooral voor een kleinere inspanning en minder werk. Dus toch een kleine hoera.

Twee van de meest gangbare manieren om een passief inkomen te verdienen is met een vastgoedinvestering en beleggen in aandelen. Het belangrijkste verschil tussen die twee manieren? Aandelen zijn minder arbeidsintensief maar vergen wel meer research terwijl het dan weer lastiger is om vastgoed aan te kopen.

1. Investeer in traditioneel vastgoed en schakel een vastgoedbeheerder in

Soms moet je helemaal niks speciaals ondernemen om op een passieve manier geld te verdienen met een vastgoedinvestering. Eenvoudig gesteld: als je een eigendom hebt die een positieve cash flow genereert, en je houdt geld over na aftrek van alle kosten en belastingen, dan heb je een goede investering vast. Een doordeweekse investering die best lucratief kan zijn. Om er echt een passieve investering van te maken kan je aankloppen bij een vastgoedbeheerder.

Een vastgoedbeheerder controleert het pand op regelmatige basis, int de huur en communiceert met de huurders. Voor de hand liggend nadeel: een vastgoedbeheerder verwacht een vergoeding voor zijn of haar werk. Dit kan tot 12 procent van de huuropbrengsten bedragen. Dit is misschien niet het ideale scenario voor startende vastgoedbeleggers op zoek naar een passief inkomen. Zeker niet als je nog een lening lopen hebt. Teveel factoren knibbelen aan jouw rendement.

Lees meer: 4 taken van een goede vastgoedbeheerder

2. Overweeg een vastgoedinvestering in het buitenland

Wie dan toch bereid is een beroep te doen op een vastgoedbeheerder kan ook buiten de landsgrenzen op zoek naar geschikt vastgoed. Dit kan een gigantisch voordeel voor jou bieden omdat je een ruimere keuze hebt. Heel wat verschillende vastgoedtypes en -markt komen nu in aanmerking. Kies voor een buurt, land, regio met een lage werkeloosheidratio, sterke lokale economieën en huurmarkten met een hoge bezettingsgraad.

3. Zoek ondersteuning bij partners

Nog een antwoord op de vraag hoe je geld kan verdienen met een passieve vastgoedinvestering? Doe het niet alleen. Brainstormsessies met partners kan jou een ander perspectief en een breder plan bieden. Bovendien verrijkt zo’n ervaring jouw expertise. Ze kunnen mee helpen bepalen of je in een bepaalde markt moet investeren. Een partner kan ook helpen om een bepaald pand aan te kopen. De kost kan je immers verdelen, waardoor er ook een lager risico aan verbonden is. Beide partijen kunnen op andere facetten focussen. En als alles goed gaat, ontvangen zowel jij als je partner een leuke return.

Lees meer14 fantastische tips voor wie wil investeren in vastgoed

4. Investeer in kant-en-klaar vastgoed

Ook deze tip biedt een duidelijk antwoord voor wie op zoek gaat naar een passief inkomen dankzij vastgoed. Vastgoed wat klaar is om te verhuren geeft de investeerder op onmiddellijke basis een return. Je hoeft geen aanslepende renovaties uit te voeren. De woning is klaar en de huurder kan het pand per direct betrekken. Een uitgebreide research van een geschikt pand is onontbeerlijk.

5. En nog zoveel meer mogelijkheden

Je hoeft soms helemaal niet de keuze te maken tussen vastgoed en aandelen. Aandelen in vastgoedbedrijven bieden misschien net wat je zoekt. Denken we maar aan:

(bron: medium.com

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.