Care Property Invest meldt de ondertekening van de princiepsovereenkomst onder opschortende voorwaarden op 05 maart 2015 met het oog op de verwerving van 100% van de aandelen van de vennootschap VSP Lanaken Centrum WZC. Deze vennootschap is eigenaar van een grond, en zal na toepassing van het recht van natrekking bij de voorlopige oplevering tevens eigenaar worden van een woonzorgcentrum gelegen te Lanaken met 122 vergunde rusthuisbedden.

Het woonzorgcentrum, Drie Eiken, heeft een uitstekende residentiële ligging in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van Lanaken in de provincie Limburg en is gelegen op wandelafstand van kerk, winkels, banken, apotheek,…. Ook met het openbaar vervoer is de site goed bereikbaar. De stedenbouwkundige vergunning werd reeds verkregen en de bouwwerkzaamheden werden gestart. De voorlopige oplevering van de werkzaamheden wordt verwacht voor eind 2016.

Care Property Invest betaalt circa 19 miljoen EUR voor de verwerving van alle aandelen van de vennootschap VSP Lanaken Wentrum WZC. Deze prijs is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige van het woonzorgcentrum. De betaling van deze prijs voor de vennootschap zal gedeeltelijk geschieden met eigen middelen van Care Property Invest en gedeeltelijk met vreemde middelen. Deze acquisitie zal door Care Property Invest gerealiseerd worden na de voorlopige oplevering van het woonzorgcentrum Drie Eiken.

De uitbating van het woonzorgcentrum zal gebeuren door Senior Living Group (SLG) in samenwerking met Maljuna Perlo vzw, middels een langdurige erfpachtovereenkomst van het type triple net, waarbij aan de VSP Lanaken Centrum een geïndexeerde vaste canon zal betaald worden, die aldus vaste inkomsten zal genereren. SLG werd opgericht in 2004 door Waterland Private Equity Investments, in september 2013 overgenomen door Medica en in maart 2014 is Medica gefusioneerd met Korian. Korian is Europees leider in ouderenzorg. SLG baat momenteel 48 woonzorgcentra uit in België met in totaal 6550 woongelegenheden waardoor zij bij de grootste private groepen behoort betreffende de uitbating van woonzorgcentra in ons land.

Deze aankoop is een primeur voor Care Property Invest en sluit perfect aan bij de strategie, zoals uitgestippeld door de raad van bestuur en de doelwijziging die Care Property Invest de afgelopen jaren/maanden heeft ontwikkeld. Het is de eerste acquisitie van een woonzorgcentrum binnen de portefeuille van Care Property Invest. Care Property Invest (voorheen Serviceflats Invest) wenst in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden met alle woonvormen vervat in het woonzorgdecreet (woonzorgcentra, groepen van assistentiewoningen, …) en alle woonvormen voor mensen met een beperking.

Aandelen Care Property Invest staan genoteerd op de continumarkt van Nyse Euronext Brussels onder de ISIN-Code BE0974273055 (CPINV)

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

website:

https://debeleggersgids.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *