Voor- en nadelen van vastgoedbeheer

Om jouw vermogen te laten groeien, kun je ervoor kiezen (een deel van) je vermogen in vastgoed te investeren. Je koopt een pand, je verhuurt dit pand aan een betrouwbare huurder en zo verdien je iedere maand een aantrekkelijk zakcentje. Ben jij van plan om in vastgoed te investeren en twijfel je om het vastgoedbeheer van jouw pand uit handen te geven aan een professionele partij? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen zijn van professioneel vastgoedbeheer en je bepaalt gemakkelijker of je jouw vastgoed zelf wil beheren of hier liever iemand voor inhuurt.

De voordelen van professioneel vastgoedbeheer

Het laten beheren van jouw aangekochte vastgoed door een professionele partij brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van het laten beheren van jouw vastgoed, is dat vastgoedbeheerders op de hoogte zijn van alle recente wetten, regels en voorwaarden om panden te mogen verhuren. Dit betekent dat je nooit per ongeluk een wet, een regel of een voorwaarde kan overtreden en niet in de problemen kunt komen met jouw investering.

Een ander voordeel van het inhuren van een professionele beheerder, is dat deze beheerder alle taken voor je over kan nemen die je zelf eigenlijk niet wil doen. Vind je het bijvoorbeeld vervelend om op zoek te moeten gaan naar een nieuwe huurder of vind je het onderhoud van jouw pand echt een hoop werk? Dan kun je dit soort vervelende taken gewoon overlaten aan de vastgoedbeheerder.

Tot slot profiteer je van de connecties van een professioneel vastgoedbeheerder. Goedkope loodgieters, goedkope aannemers voor verbouwingen, goede elektriciens: vastgoedbeheerders kennen ze allemaal.

Lees meer: 4 taken van een goede vastgoedbeheerder

De nadelen van professioneel vastgoedbeheer

Het inhuren van een vastgoedbeheerder brengt enkele interessante voordelen met zich mee, maar er kleven ook enkele nadelen aan. Het eerste nadeel van professioneel vastgoedbeheer, is dat je hiervoor moet betalen. Vastgoedbeheerders zijn niet duur en zeker niet als je een groot bedrijf inhuurt voor het beheren van jouw vastgoed. Hoe meer geld je kwijt bent aan het vastgoedbeheer, hoe minder winst je uiteindelijk overhoudt aan jouw investering in vastgoed.

Een ander nadeel van professioneel vastgoedbeheer, is dat je helaas niet iedereen kunt vertrouwen. Ook als je een betrouwbaar en professioneel beheerbedrijf inhuurt voor jouw vastgoed, kan het gebeuren dat er ingebroken wordt, dat er dingen verdwijnen of dat er andere vervelende dingen gebeuren. Je gaat er niet vanuit, maar helaas kan het altijd gebeuren. Niet alleen als je een onbekend bedrijf inhuurt voor het beheren van jouw vastgoed, maar ook bij de grootste en meest betrouwbare bedrijven. Het uitbesteden van het beheer van jouw vastgoed heeft altijd een bepaald risico.

Tot slot moet je er rekening mee houden dat sommige vastgoedbedrijven niet zo veel moeite doen voor jouw pand als jij zou doen. Het te beheren pand is niet van hun en dit kan zomaar betekenen dat ze wat minder moeite doen om het beheren van het pand helemaal goed te laten verlopen. Beheer je zelf je pand, dan steek je hier altijd wat extra tijd, energie en geld in. Dit komt omdat het jouw bezit is en je wil dat alles goed gaat met jouw investering. Bij het uitbesteden van het vastgoedbeheer, is het maar afwachten hoeveel tijd, energie en geld er in jouw pand gestoken wordt.

(bron: mashvisor.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.