Digitaal je eigen vastgoed beheren: deze start up maakt het mogelijk

Heb je één of meerdere vastgoed panden in de verhuur staan? Dan weet je best dat er heel wat administratieve rompslomp bij komt kijken. Het opvolgen van (achterstallige) betalingen, verschillende communicaties met de huurder, het contractbeheer (inclusief documentbeheer) en de indexering van alle contracten. Welke vastgoed eigenaar kent het niet? Toch bestaat er een éénvoudige oplossing.

Digitale ondersteuning voor je vastgoed

Smovin is een digitaal platform waarmee je je als eigenaar of beheerder van onroerend goed kan ontdoen van een hele reeks administratieve taken. Het opvolgen van de betaling van onkosten en huur, de indexering hiervan, enz. Zodat je je kan richten op je kernactiviteit, nl. de verhuur van vastgoed. De applicatie automatiseert de opvolging van deze gebeurtenissen en stelt de eigenaar of beheerder voor om acties te ondernemen wanneer dat nodig is. Je bent helemaal vrij om het advies van Smovin op te volgen door gebruik te maken van de voorgeschreven sms, brief of email die het platform namens de verhuurder kan verzenden. Je kan er tevens alle documenten in opslaan bij huurder, pand of huurcontract, in eender welk formaat en ongelimiteerd. Zo word je ontlast van alle administratieve taken en kan je je eigendommen efficiënter beheren.

Lees meer: Wat is vastgoedbeheer?

Jonge startup met groot potentieel

De webapplicatie Smovin werd nog maar in 2017 opgericht door 3 jonge ondernemers, de broers Michael en Alexis Philippart de Foy en Jim Hees met als doel de administratieve rompslomp van vastgoed eigenaren te vereenvoudigen. Eén jaar later kan Smovin al terugblikken op een interessant potentieel in de Belgische markt. “We hebben aangetoond dat Smovin voorziet in een reële behoefte op de vastgoedmarkt”, zegt Jim Hees, Business Developer. “Tot op heden controleert de app al de administratie van meer dan 1000 eigendommen”. Met een recente kapitaalsverhoging kan het bedrijf nu ook een versnelling hoger schakelen en zijn personeelsbestand verdrievoudigen om versneld te groeien.

Vereenvoudigd vastgoedbeheer

De applicatie vereenvoudigt het beheer van jouw vastgoed, alsook zorgt het voor een gecentraliseerd administratief en financieel overzicht. Vandaag bestaat er geen enkel platform op de Belgische markt met een dergelijke eenvoudige interface en ervaring voor de gebruiker ervan. De automatische opvolging van huurinkomsten, het versturen van betalingsherinneringen, de berekening van indexaties, het in de gaten houden van de looptijd van uw contracten… Alles kan in enkele klikken. Dankzij de kennis en het gebruik van de nieuwste technologieën is alle informatie die je nodig hebt altijd en overal beschikbaar.

Lees meer: 4 taken van een goede vastgoedbeheerder

Steeds meer mogelijkheden

Op basis van de feedback van gebruikers heeft Smovin ook al een vernieuwde versie van zijn site en applicatie ontwikkeld. Moderner en met een intuïtieve navigatie. Er worden continue nieuwe functies toegevoegd, waarvan de laatste het documentbeheer is. Ook in de nabije toekomst worden nieuwigheden verwacht. De aanpassingen staan steeds in het teken van de meest recente technologische ontwikkelingen.

Ambitieuze groei

En de start-up is niet van plan om het daar bij te laten. “Smovin moet dé referentie worden voor alle professionals in de vastgoedsector: eigenaars, makelaars in onroerend goed, verzekeraars en gespecialiseerde advocaten, bijvoorbeeld voor geschillen”. 2018 wordt ingezet om uit te groeien tot een platform voor het beheer van verhuurd onroerend goed in België.

Wil je meer informatie? Surf dan naar de website van Smovin.

Smovin

Smovin is een digitaal platform waarmee eigenaren en beheerders van onroerend goed zich kunnen ontdoen van een hele reeks administratieve taken.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.