Allfin heeft met groep Sleuyter en met Belfius Immo akkoorden getekend aangaande de overname van een optie op gronden gelegen aan de Troonstraat in Oostende. Op deze gronden zal in de komende jaren één van de meest toonaangevende en grootschalige vastgoedprojecten van de Belgische kust ontwikkeld worden.

De optie, die in handen was van groep Sleuyter, werd integraal door Allfin overgenomen. Ook met Belfius Immo, de grondeigenaar, werd een akkoord bereikt.

Karim Zouaoui, Head of Development: “Onze groep is zeer enthousiast over dit project. Dit kadert in onze expansie- en diversificatiestrategie. Allfin is één van de meest toonaangevende ontwikkelaars in Brussel en Luxemburg, voor kantoor-, residentiële en gemengde, grootschalige binnenstedelijke ontwikkelingen. Ook in andere centrumsteden van het land zijn we volop bezig met nieuwe ontwikkelingen en acquisities. Aan de kust zijn we naast het project “Lakefront” in Knokke, een toekomstige ontwikkeling in Koksijde, nu ook met het project “The White” aan de Middenkust aanwezig. Onze knowhow en expertise wensen we ten volle te benutten in dit project, dat meer dan 100.000 m2 bovengrondse constructie zal omvatten.

Lees meerIs een appartement aan zee een goede belegging?

In de voorbije maanden hebben we intensief samengewerkt met groep Sleuyter en met de architecten van Robbrecht en Daem aan de optimalisatie en de fasering. Een toekomstig partnership met groep Sleuyter, waarin Allfin het voortouw zal nemen, en een nauwe samenwerking met de stad Oostende, moeten leiden tot een snelle bouwvergunning en de lancering van de eerste fase.

Dit nieuw landmark, in de koningin der badsteden, met zicht op zee, op een boogscheut van het stadscentrum en onmiddellijke toegang tot het openbaar vervoer, in een groene oase met hedendaagse architectuur en topkwaliteit, wordt een nieuwe referentie aan de Belgische kust. Kwalitatief wonen staat centraal, aangevuld met doordachte commerciële activiteiten.

We zijn dan ook verheugd te kunnen bouwen op de expertise en lokale verankering van groep Sleuyter, waarmee we in de komende maanden onze samenwerking zullen uitwerken. Ook de ambitie en de visie van de stad Oostende, in de opstelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan, zijn voor Allfin beslissende factoren geweest”.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.