Tip van de dag

Het appreciëren van het leven dat we reeds hebben in plaats van steeds meer dingen te willen verkrijgen, kan ons leren om meer te genieten van hetgeen we al hebben.

Waarom is dit belangrijk?

Het streven naar rijkdom maakt ons niet per se gelukkiger. Psychologen van de universiteit van British Columbia hebben gevonden dat rijke mensen vaak minder genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een zonnige dag, een stuk chocolade, … in vergelijking met mensen met minder rijkdom.

Wat nog frappanter was uit de studie is dat het denken aan geld alleen onze mogelijkheid om te genieten onderdrukt. Deelnemers aan de studie werd gevraagd om een stuk chocolade te eten. De ene groep kreeg vooraf beelden te zien van geld, de andere niet. De eerste groep besteedde minder aandacht en ook tijd aan het eten van de chocolade. Terwijl de laatste groep echt kon genieten van de chocolade.

Enjoy life! While getting rich.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.