Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Tip van de dagHet appreciëren van het leven dat we reeds hebben in plaats van steeds meer dingen te willen verkrijgen, kan ons leren om meer te genieten van hetgeen we al hebben.

Waarom is dit belangrijk?

Het streven naar rijkdom maakt ons niet per se gelukkiger. Psychologen van de universiteit van British Columbia hebben gevonden dat rijke mensen vaak minder genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een zonnige dag, een stuk chocolade, ... in vergelijking met mensen met minder rijkdom.

Wat nog frappanter was uit de studie is dat het denken aan geld alleen onze mogelijkheid om te genieten onderdrukt. Deelnemers aan de studie werd gevraagd om een stuk chocolade te eten. De ene groep kreeg vooraf beelden te zien van geld, de andere niet. De eerste groep besteedde minder aandacht en ook tijd aan het eten van de chocolade. Terwijl de laatste groep echt kon genieten van de chocolade.

Enjoy life! While getting rich.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.010 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden