Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Beleggen in hotelkamers: waar moet je op letten?

Wie slapend geld wil verdienen, kan beginnen met beleggen in hotelkamers. Dit is een relatief nieuwe manier om geld te investeren, waarbij de investeerder eigenaar wordt van een hotelkamer en deze kan verhuren.

In plaats van de meer gekende opbrengsteigendom, zoals een vakantiehuis of appartement, te kopen en inkomsten te verdienen als deze verhuurd wordt, krijg je bij beleggen in hotelkamer inkomsten wanneer een gast jouw hotelkamer boekt.

Lees meerWat investeren in hotelkamers zo aantrekkelijk maakt

Het is niet zo dat je een sleutel krijgt van de hotelkamer en hier altijd naartoe kan als je toe bent aan vakantie, maar je verdient wel een deel van de inkomsten van het betreffende hotel op de hotelkamer.

Beleg je bijvoorbeeld in een hotelkamer bij een hotel met 100 kamers, dan krijg je maandelijks, per kwartaal of per jaar een rendement uitbetaald van ongeveer 90 procent van de totale winst van het hotel op de betreffende kamer. Dit werkt als volgt. Van de gehele winst van het hotel wordt 10 procent afgetrokken, ook wel de beheerskost genoemd. Nu blijft er een bedrag over, dat door 100 wordt gedeeld (het aantal hotelkamers van het hotel). Het bedrag dat er nu nog over is, is jouw rendement. In de praktijk houd je tussen de 3 tot 7 procent over aan rendement op jouw investering.

Meer informatie over beleggen in hotelkamers?

Laat je gegevens na en je wordt gecontacteerd door onze partner.
 1. Gelieve jouw naam in te vullen.
 2. Gelieve een correct email adres in te vullen.
 3. Gelieve jouw telefoonnummer in te vullen.

Beleggen in hotelkamers: wat je zeker moet doen

Wil jij ook een hotelkamer kopen, maar weet je niet hoe je dit het beste kan doen? Lees dan onderstaande voordelen en je weet waar je op moet letten.

 1. Denk goed na voor je start met beleggen in een hotelkamer. Hoewel het geen grote verantwoordelijkheden met zich meebrengt, is het wel belangrijk om goed na te denken of je daadwerkelijk wil beleggen in hotelkamers, voor je de stap daadwerkelijk neemt. Zo voorkom je dat je spijt krijgt van je beslissing. Lees meerBeleggen in hotelkamers: altijd en voor iedereen de beste keuze?
 2. Kies een geschikt hotel uit. Als je een hotelkamer wilt kopen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit doet bij een aantrekkelijk hotel. Wordt de kamer niet verhuurd omdat het hotel niet aantrekkelijk genoeg is, dan heb jij namelijk geen inkomsten. Elementen om op te letten zijn bv. ligging van het hotel (aan de dijk is interessanter dan op de 2de lijn), vakantieperiodes, bezettingsgraad, enz.
 3. Koop jouw hotelkamer in de juiste regio. Investeer je in een hotelkamer in een regio waar nauwelijks toeristen komen, dan zullen jouw mogelijke inkomsten automatisch lager liggen dan wanneer je investeert in een regio met veel toerisme.
 4. Hou bij het beleggen in hotelkamer rekening met de concurrentie. Is er veel concurrentie (in de vorm van andere hotels of vakantieparken), dan kan jouw winst lager uitvallen.
 5. Maak duidelijke afspraken. Om misverstanden te voorkomen, wordt aangeraden duidelijke afspraken te maken en deze vast te leggen in een goed contract. Laat je adviseren door een jurist die de overeenkomst voor jou kan nalezen. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Beleggen in hotelkamer: wat je zeker niet mag doen

Naast enkele do's bij het beleggen in een hotelkamer, zijn er ook enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Zo moet je in elk geval de volgende zaken vermijden:

 1. Direct starten met investeren in hotelkamers in het buitenland. Zeker als je nog geen ervaring hebt met deze vorm van investeren, wordt aangeraden eerst te starten in het eigen land. In het buitenland gelden namelijk andere regels voor vastgoedinvesteringen en als je niet weet waar je aan begint, kan dit negatief uitpakken.
 2. Impulsieve beslissingen nemen. Hoewel het interessant klinkt om slapend rijk te worden, is het niet verstandig om in een impulsieve bui in een hotelkamer te investeren, zonder dat je weet waar je aan toe bent.
 3. Afwijken van de overeenkomst. Als een hotel je aanbiedt om een regel in het contract te veranderen of om van deze regel af te wijken, wordt dit in verband met eventuele misverstanden en fraude niet aangeraden.

Lees meer: Wat bepaalt het succes van een belegging in een hotelkamer?

Kortom investeren in een hotelkamer kan een lucratief alternatief zijn voor de meer gekende vormen van opbrengsteigendommen.

Winnie Vincken

Eigenaar van De Beleggersgids, Investoweb en Investor Guide

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden