Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Winnie Vincken

Winnie Vincken

Winnie Vincken, MBA, heeft 20 jaar ervaring als interim manager, directeur en ondernemer in de digitale sector en e-commerce. Altijd al geïnteresseerd in innovatie, beleggen en investeren, kan hij met passie zijn visie op toekomstige ontwikkelingen over brengen. Winnie is eigenaar van De Beleggersgids, Investoweb en Investor Guide.

‘Wil je weten waarin je jouw spaargeld best investeert, dan zijn traditionele investeringen wellicht veiliger ’, waarschuwt, Vitalik Buterin, mede oprichter van één van de grootste cryptocurrencies van het moment. Hij werkte mee de ethereum blockchain en zijn geassocieerde digitale munt uit. Afgelopen weekend plaatste hij dit bericht op zijn Twitter account om mensen tot voorzichtigheid aan te manen die al hun centen stoppen in de hyper volatiele cryptocurrency markt.

Zaterdag, 10 september 2016 07:11

Risicokapitaal zoeken en vinden

Heel wat jonge ondernemingen zijn op zoek naar kapitaal om hun business idee te kunnen uit bouwen. Het zoeken en vinden van het zogenoemde risicokapitaal is vaak geen sinecure. Hoe vind je kandidaat investeerders voor jouw business plan? Nieuwe investeerders zijn eveneens op zoek: zij willen de volgende 'Facebook', 'Google' of 'Tesla' vinden. We geven een overzicht van het proces van deze zoektocht naar elkaar.

We weten allemaal dat het selecteren van de 'juiste' aandelen in onze aandelenportefeuille geen sinecure is. Er zijn reeds ontelbare systemen, methodes en strategieën die ons beloven, ja soms zelfs garanderen, om dubble digit returns op te brengen. Was het maar waar. Toch zijn er af en toe systemen die gebruik maken van strenge selectiecriteria waardoor sowieso al het kaf van het koren wordt gescheiden, zoals de Piotroski F-Score.

Investeren in startups is hot. Vooraleer je de stap zet om te investeren in een startup, is het toch verstandig om je eerst enkele vragen te stellen. Het is immers geen zwart gat waarvan op geen enkele manier te voorspellen is wat de risico's en kansen zijn. Je kunt wel degelijk goed voorbereid deze stap zetten.

Donderdag, 16 april 2015 00:00

Zijn hotelkamers een goede belegging?

Beleggen in hotelkamers is hot. In zowat elke kuststad vinden we vandaag hotels in de steigers of werven waar volop wordt gebouwd om binnen afzienbare tijd hordes toeristen te ontvangen. Ook jij als belegger kan een graantje meepikken. Dit is de belofte van de prospectussen die gewag maken van een ‘gegarandeerd rendement.’ Maar zijn hotelkamers wel een goede belegging?

Beurskoersen worden evenzeer bepaald door mathematische modellen als door psychologie. Voor elk aandeel heb je minstens honderd verschillende meningen om het al dan niet te kopen of te verkopen. Vaak zijn mensen er zich niet van bewust hoe de processen in hun hoofd meespelen in hun belissingen over geldzaken. Daarnaast weten ze vaak niet dat ze subjectief reageren op een handvol 'feiten'.

In een tijdperk waarin het overgrote deel van ons geld bestaat uit bits en bytes op computers (zo'n 80% à 90% van het geld dat in omloop is), zou je de indruk kunnen hebben dat virtuele munten zoals bitcoins, litecoins en andere 'altcoins' niet echt veel verschillen van de euro's waarmee we onze dagelijkse verrichtingen doen.

Vrijdag, 06 maart 2015 01:00

Wat is een obligatie?

Obligaties laten ondernemingen toe om rechtstreeks een beroep te doen op geïnteresseerde spaarders en beleggers. Bedrijven maar ook overheden en instellingen hebben in diverse stadia van hun ontwikkeling vers kapitaal nodig. Geld kan op verschillende manieren worden opgehaald: inbreng kapitaal, uitgeven van aandelen (via de beurs), kredieten via financiële of andere instellingen, en ook via de uitgifte van obligaties.

De analisten van beurshuizen gebruiken allemaal verschillende koop- en verkoopsignalen. Voor de beginnende belegger en zelf voor gevorderde beleggers is niet altijd duidelijk wat er precies mee bedoeld wordt: outperform, over-weight, moderate sell. Om het wat te verduidelijken, zetten we de adviezen op een rijtje.

Woensdag, 04 maart 2015 01:00

Hoe de waarde van een oldtimer bepalen?

De prijzen van een oude wagen zijn soms erg exorbitant. Het is geen uitzondering meer dat een collectiestuk voor meer dan 1 miljoen euro wordt verkocht. Terwijl andere markten het moeilijk hebben: de euro valt, de roebel valt, vastgoed is gedaald in waarde en moderne kust stagneert, doet de oldtimer markt het uitstekend. Het kan dus interessant zijn om te investeren in een oldtimer. Maar hoe bepaal je de waarde van een oldtimer?

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden