Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
KMO’s Middelkerke vinden ruimte voor groei op bedrijventerrein De Kalkaert

Niet alleen hotels en restaurants krijgen in Middelkerke alle kansen om zich te ontwikkelen. Ook aan KMO’s heeft de kustgemeente heel wat te bieden. Ruimte voor groei vinden ze bijvoorbeeld op het gloednieuwe bedrijventerrein De Kalkaert.

1.500. Zoveel ondernemingen telt Middelkerke op zijn grondgebied. Vanzelfsprekend is een aanzienlijk deel van die bedrijvigheid gericht op toerisme en recreatie. Daarnaast zijn ook de bouw en de landbouw goed vertegenwoordigd. Andere, nieuwere economische sectoren kregen in Middelkerke lange tijd weinig voet aan grond. De enige twee bestaande bedrijventerreinen – zone Oostendelaan (Sea Shopping) en zone Nieuwpoortlaan – waren zo goed als volzet. Ruimte voor nieuwkomers was er nauwelijks.

De Kalkaert biedt ruimte voor 20 bedrijven van maximum 5.000 m²

Het nieuwe bedrijventerrein De Kalkaert luidt een keerpunt in. Bedrijven die in het centrum geen vergunning meer kregen, vinden sinds mei 2014 een nieuwe stek op de zone tussen het Albertusgeleed en de bestaande commerciële zone op de Oostendelaan. Het terrein dat 3,9 hectare groot is, kan een twintigtal bedrijven van maximum 5.000 m² herbergen. Horeca en kleinhandelsactiviteiten zijn er niet toegelaten. Momenteel (op 18/08) zijn er nog zeven kavels beschikbaar. De verkoopprijs bedraagt 90 euro/m².

Ligging De Kalkaert bijzonder interessant

De ligging van De Kalkaert maakt het terrein trouwens bijzonder interessant voor bedrijven. Niet alleen de snelweg (A18/E40), ook de luchthaven van Oostende en de havens van Zeebrugge en Oostende liggen op een boogscheut. De Kalkaert biedt voor KMO’s dus ook talrijke internationale groeimogelijkheden.

Vanaf 2017: 20 hectare extra voor grotere bedrijven

Maar er is meer. Bedoeling is dat er in een volgende fase tussen de Kalkaartweg en het rondpunt op de Oostendelaan een regionaal bedrijventerrein van 20 hectare ontwikkeld wordt, met kavels van minstens 5.000 m². Op die manier zullen ook grotere bedrijven zich in Middelkerke kunnen vestigen. Bouwrijpe kavels zouden vanaf 2017 beschikbaar zijn. Verkoopprijzen en voorschriften zijn nog niet bekend. Wie geïnteresseerd is in bedrijventerrein Middenpolder kan zich via het inschrijvingsformulier kandidaat stellen, en wordt verder op de hoogte gehouden van de laatste stand van het dossier.

Energieneutrale bedrijvenzone

Bedrijven die geïnteresseerd zijn, kunnen met hun vragen terecht bij de West-Vlaamse Intercommunale. De WVI helpt bedrijven ook zoeken naar energiezuinige oplossingen. De gemeente streeft er immers naar een energieneutrale bedrijvenzone neer te zetten. 

Praktisch:
Infoloket kandidaat-kopers, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge
+32 (0)50 36 71 71 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden