Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Gemeente Middelkerke

Gemeente Middelkerke

Loop je op de zeedijk van eender welke kustgemeente, dan is er maar een conclusie mogelijk: het zit er vol, voller, volst. Zoals bekend zijn nieuwbouwprojecten met zicht op zee uiterst zeldzaam, maar hoe zit het eigenlijk in de achterliggende straten? Is er nog plaats om te bouwen? We legden ons oor te luister in Middelkerke.

Nu je spaarboekje amper nog iets opbrengt, is het uitkijken naar alternatieven met een hoger rendement. Een tweede verblijf aan de kust dan maar? Aan ERA La Plage uit Westende vroegen we om de evolutie van vraag en aanbod aan zee te schetsen. Dé hamvraag: zijn er vandaag koopjes te doen? En waarop moet je letten als je wilt kopen?

Overweeg je een tweede verblijf aan zee met de bedoeling het tussendoor als vakantiehuis te verhuren? Dan hou je bij de aankoop best rekening met de voorkeuren van de vakantiegangers. Welke woningen raken aan de kust het makkelijkst verhuurd?

Je vakantiewoning ziet er picobello uit, klaar om tientallen families een onvergetelijke tijd te bezorgen. Alleen, hoe zorg je ervoor dat zij jouw verblijf vinden? Uiteraard kun je via internet proberen om het pand zelf aan de man te brengen, maar ook verhuurkantoren kunnen veel voor je betekenen.

Een nieuwe garage openen, een groothandel starten, een extra magazijn bouwen: lange tijd was het in Middelkerke zo goed als onmogelijk. De bedrijvenzones aan de Oostendelaan en de Nieuwpoortlaan zaten overvol. Sinds de komst van De Kalkaert is er weer ruimte voor economische groei. Wij gingen met enkele nieuwkomers praten.

Maandag, 19 oktober 2015 20:14

Belastingen in Middelkerke: wie betaalt wat?

Hoewel er veel investeringen zijn, slaagt het bestuur van Middelkerke erin jaar na jaar een financieel evenwicht te halen. Inwoners, tweede verblijvers en bedrijven kunnen dus op beide oren slapen: extra belastingen zijn niet aan de orde. In vergelijking met andere (kust)gemeenten blijven de bedragen en percentages bovendien binnen de perken. Een overzicht.

Vrijdag, 09 oktober 2015 23:24

Middelkerke scoort met 6 tijdelijke winkels

Om leegstand tegen te gaan en ondernemerschap aan te moedigen, experimenteerde de gemeente Middelkerke de voorbije maanden met pop-up stores. In die winkels kunnen ondernemers gedurende enkele maanden hun businessidee uittesten en dit tegen een voordelig tarief. Tussen juli en september toverden zes enthousiastelingen een leegstaand pand om in een aantrekkelijke shop. “Een succes”, besluit Dries Vanneste, zaakvoerder van Entrakt en leider van het project.

De kust is voor veel senioren dé uitgelezen plek om te genieten van een welverdiend pensioen. Jongeren daarentegen vestigen zich maar zelden in de regio. Spijtig, want ook voor jonge gezinnen heeft de streek heel wat te bieden. Middelkerke bijvoorbeeld is bijzonder kindvriendelijk en heeft in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt wél betaalbare woningen. Ziehier alle troeven op een rij!

Voor wie een appartement wil verhuren of een hotel of restaurant wenst te openen, is de kust zonder twijfel een van de interessantste regio’s van ons land. Weer of geen weer, de kust is altijd een populaire bestemming. Dat geldt zeker voor Middelkerke dat voor investeerders en ondernemers enkele bijzondere troeven heeft.

Middelkerke telt maar liefst 17.853 tweede verblijven. Van alle woningen in Middelkerke staat bijna 60 procent geregistreerd als tweede verblijf. Waarom kiezen zoveel Belgen (en mindere mate buitenlanders) voor een tweede thuis in deze kustgemeente? Wat maakt Middelkerke zo verleidelijk?

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden