Geld verdienen met wijn

Je hebt een neus voor goede wijn en hoopt hier ooit geld mee te kunnen verdienen? Dat is mogelijk! Al met een kleine inleg kan je stelselmatig opbouwen en geld verdienen met deze smaakvolle hobby. Je hoeft niet steeds unieke topwijnen op de kop te tikken om een aardig centje te kunnen verdienen met wijn. Wat leeswerk en durf helpen je al goed op weg!

Lafites en consoorten

Heb je het geluk om over een mooie startsom te beschikken om te investeren in wijn? Dan kan je er uiteraard voor kiezen om je meteen te storten op de grote namen in wijnland. Denk maar aan Lafite Rotschild, Romanée-Conti Montrachet of Chateaux D’Yquem. Durf te investeren in de goede wijnjaren, leg de flessen op een perfecte plaats en verkoop binnen afzienbare tijd aan de hoogste bieder. Hoe bekender de naam, hoe kleiner het risico op de investering.

Dit klinkt allemaal heel mooi, maar is minder eenvoudig dan gedacht. Je moet eerst en vooral in de mogelijkheid zijn om deze flessen te bemachtigen, zeker de unieke stuks. Daarnaast is het van groot belang om ze zo goed mogelijk te bewaren en op het juiste moment te verkopen. Vaak vraagt een goede bewaring van dit type wijnen ook een grote investering. Bereken als het voor jou interessant is om op deze manier te werk te gaan. Let op, hier zijn er ook veel kapers op de kust!

Koop primeurs

Primeurwijnen zijn niet per se de primussen van de klas. Een primeurwijn wordt zo genoemd omdat je wijnen koopt die soms net op het vat gaan of waarvan de druiven misschien nog moeten geplukt worden. Als je kiest om primeurwijnen aan te kopen om te drinken, dan weet je dat je je flessen relatief goedkoop aankoopt, maar je zal er zeker nog minstens zes tot acht jaar moeten op wachten alvorens je de eerste fles kan ontkurken.

De wijnen worden vaak pas maar ongeveer twee jaar na investering geleverd. Vanaf dat moment is het ook belangrijk om ze nog even te bewaren, liefst zeker een vijftal jaar, zodat ze hun volle karakter krijgen. Investeren in een primeurwijn is dus zeker geen snel geld. Ook hier moet je de mogelijkheid hebben om de wijnen voor een langere termijn te bewaren onder goede omstandigheden.

Lees meer: Wat zijn de goede wijnjaren?

Koop steeds primeurwijnen die je zelf graag drinkt. Mocht je de wijn toch niet aan de gewenste prijs kunnen verkopen, dan heb je zelf een goede zaak gedaan door je favoriete wijn relatief goedkoop aan te kopen. Het is niet aan te raden om goedkope primeurwijnen aan te schaffen. Zeker niet wanneer het de bedoeling is om met deze wijn geld mee te verdienen. Kies voor flessen vanaf 40 euro. Met primeurwijnen kan je zeker wat geld verdienen, maar verwacht hier niet de jackpot. Je doet het hoofdzakelijk voor het plezier.

Koop niet overal en wees kritisch

Laat je niet misleiden. Er bestaat een heuse organisatie van wijnfraudeurs. Koop steeds je investeringswijnen bij bekende wijnhuizen. Dat hoeven niet steeds fysieke winkels of warenhuizen te zijn. Ook online wijnverkopers kunnen een goede reputatie hebben. Ook kan het interessant zijn om via veilingen op zoek te gaan naar interessante of unieke wijnen.

Lees ook steeds extra informatie rondom de wijn waarin je wilt beleggen. Zo bestaan er, net zoals voor aandelen, analisten die wijnadviezen geven. Volg de goede jaren, durf eens meer dan 50 euro uit te geven voor een goede fles en heb vooral veel geduld. Een goede wijn vraagt een lang rijpingsproces tot hij zijn volledige potentieel heeft ontwikkeld.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.