Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Wijn

Bordeaux, Bourgogne, Riesling, maakt allemaal niet uit. Investeren in wijn, mits enige vakkennis, kan een klaterend succes worden. We geven zomaar tips weg voor wie wil beleggen in wijn. Maar we proberen ook te ontdekken hoe je de waarde van een fles wijn kan achterhalen.

In de afgelopen jaren heeft whisky als belegging een grote groei gemaakt en hiermee zelfs het oude klassieke goud ingehaald. Deze trend lijkt niet te vertragen. Volgens de Rare Whisky Apex 1.000 - ‘s werelds grootste index voor Schotse whisky - is het luxe drankje vorig jaar met 27,51% gestegen in waarde. Goud steeg daarentegen in 2017 niet eens met de helft met zijn 12,57%.

Je kan je geld in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen steken, maar je kunt er ook voor kiezen in alternatieve beleggingsproducten te investeren. Een populaire alternatieve belegging, is wijn. Investeer je in de juiste wijn, dan kun je hier op de lange termijn veel geld mee verdienen.

Franse wijnmakers zijn op zoek naar investeerders. Vanaf 1000 euro word je aandeelhouder van een wijnproducent die wil starten, uitbreiden of renoveren. Op een apart crowdfundingplatform winefunding.com kan je terecht om de wijnboeren financieel te steunen. Een beslissing die je dronken van geluk kan maken.

In april 2016 kwamen wijnrecensenten en andere invloedrijke namen uit de wereld van de bordeauxwijnen weer samen om de nieuwe lichting druivensappen te taxeren. Met grote honger werd uitgekeken naar wijnjaar 2015 voor heel wat verlekkerde journalisten was hij nu al beter dan enig voorgaand jaar. En voor de beleggers in wijn was het uitkijken naar de futures die werden uitgegeven.

“Le nouveau Bordeaux est arrivé”, of toch bijna. In de week van 4 april trekken heel wat handelaren en geïnteresseerden naar de streek rond de Gironde om de nieuwe jaargang van de wijn te savoureren. De proeverijen ‘En primeur’ zijn niet enkel voor de bourgondiërs onder ons razendinteressant maar ook beleggers in wijn kijken reikhalzend uit naar deze week. Al wie wil investeren in bordeauxwijnen weet waar ze heen moeten begin april.

Goede wijn behoeft geen krans, maar is misschien wel interessant om in jouw kelder te liggen. Niet om op een feestelijk moment uit te drinken maar om opnieuw te verkopen. Beleggen in wijn kan een rendementrijke investering zijn met een minimaal risico. Tenzij je de fles laat vallen natuurlijk…

In recente jaren is 'oude' wijn een populaire alternatieve belegging geworden. Een nieuwe generatie rijken heeft soms zelfs waarlijk astronomische bedragen over voor die ene, gegeerde wijncollectie. Maar hoe komt dat eigenlijk? Hoe kan men de waarde van wijn bepalen? En/of hoe wordt de prijs van (oude) wijn hoger of lager?

Investeren in wijn wordt vaak geassocieerd met het aanleggen van een eigen wijnkelder. Echter er zijn nog andere manieren om in wijn te beleggen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Beleggen in wijn is geen nieuw fenomeen. Al vele jaren - nog voor de globalisering van de wijnmarkt halfweg de jaren 90 - kochten sluwe kopers meer wijn dan ze zelf konden drinken, zodat ze met de rendementen van hun overschotten hun nieuwe aankopen zouden kunnen financieren.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden