Chanel handtassen zijn ideaal om in te investeren

“Koop zo snel mogelijk een Chanel handtas”, muziek in de orden voor heel wat fashonista’s. De Chanel-tas is niet enkel voor modeliefhebbers en must have maar ook beleggers kijken verlekkerd naar het kleinnood. Zowel de klassieke 2.55 als de Boy bag van Chanel zijn interessante investeringen.

Wanneer een handtas een interessantere investering is dan vastgoed of een indexfonds, dan zullen wellicht heel wat dames -en modebewuste mannen- dansen op tafel. De gestileerde handtassen van het bekende modehuis gaan al sinds de jaren 50 vlot over de toonbank. Toen betaalde je voor de klassieker omgerekend ongeveer 195 euro, wat niet weinig was. Verkoop je nu zo’n iconische tas dan vang je daar al snel 4000 euro of meer voor. Indrukwekkende rendement als je het ons vraagt.

Lees meerMateriële of tastbare investeringen: wat zijn de mogelijkheden?

Investeren in een Chanel handtas rendeert al jaren

Sinds de introductie in 1955 steeg de waarde van de Chanel handtassen gestaag. Na 2010 zette deze trend zich in alle heftigheid verder met een waardevermeerdering van 70 procent in 6 jaar tijd. Interessante cijfers voor wie in deze bizarre tijden een lucratieve investering zoekt. Een onderzoek van modeblad Harper’s Bazaar wees uit dat je maar beter in de handtas kan investeren dan in vastgoed of de index. Zowel de huizen als de index stegen stevig met respectievelijk 8,1 en 13,2 procent maar worden onder de voet gelopen door Chanel. De klassieke 2.55 en Boy bag vermeerderen 8 keer harder in waarde op deze korte periode.

Chanel handtassen stijgen in waarde

Voor je een rush inzet naar de winkel of een online zoektocht begint: de handtassen met de beste rendementen zijn spelden in een hooiberg aan het worden. En alsof het allemaal nog niet moeilijk genoeg was, zetten ook de Aziaten nog eens stevig in op Europese topmerken. Met miljoenen Chinezen die dagelijks aan koopkracht winnen, wordt het steeds maar moeilijk om de meest lucratieve handtassen binnen te rijven. Wie er zich toch aan wil wagen wensen we veel succes toe!

Lees meerInvesteren in alpaca wol of kasjmier?

(bron: baghunter)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.