Larry Page investeert in vliegende wagens

Vergeet de autonome wagens. Intussen investeert de medeoprichter van Google, Larry Page, al jarenlang in twee persoonlijke en geheime start-ups die heel wat opwindender en veelbelovender zijn: de vliegende auto’s.

Geheim project

Een van die twee startups luidt naar de naam Zee.Aero en gelanceerd in 2010 met als plan: “het maken van een klein, volledig elektrisch aangedreven vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen”. Kortom, een vliegende wagen. Het hoofdkwartier van Zee.Aero bevindt zich net naast Google. Geen enkele werknemer van Google wilde tot op heden vragen beantwoorden over deze mysterieuze startup.

Nu blijkt dat de startup helemaal geen deel uitmaakt van Google. Larry Page zelf gaf meer details over wat zijn doel is met Zee.Aero. Van in het begin wordt dit nieuwe bedrijf integraal gesponsord met privé-kapitaal van Page. Werknemers bij het geheime project spraken nooit over Larry Page maar wel over Gus (Guy Upstairs – de gast boven).

Lees meerWie koopt Twitter?

Werknemers van Zee.Aero zijn enkel toegelaten tot de eerste verdieping van het bedrijf. Wat boven gebeurt is voor iedereen een geheim. Ondertussen is het duidelijk dat Page ongeveer 100 miljoen dollar in zijn hobbyprojectje pompte. Toch probeert hij alles angstvallig toe te dekken. Volgens Bloomberg gaf hij ooit te kennen dat mocht zijn naam verbonden worden aan het project, hij zich terugtrok. Momenteel ontwikkelde Zee.Aero twee prototypes en ondernamen ze zelfs al enkele testvluchten.

Kitty Hawk en anderen

Omdat één vliegende-wagen-startup niet genoeg is voor Larry Page ondersteunt hij nog een tweede ambitieus project namelijk Kitty Hawk. De verbintenis tussen Google en Kitty Hawk is wat groter en vooral ook openlijker. Met een uitwisseling van onder meer werkkrachten kan de kruisbestuiving moeilijk ontkend worden. Vooral de GoogleX, de geheime divisie, heeft wat in de pap te brokken bij Kitty Hawk.

Lees meerOnline markten bieden nieuwe mogelijkheden voor investeerders

Larry Page staat zeker niet alleen met z’n droom. Ook SpaceX-oprichter Elon Musk toont heel wat interesse in vliegende auto’s. Page geeft trouwens openlijk toe dat hij geïnspireerd raakte door de risico’s die Musk durfde nemen. Page, Musk en alle anderen raakten sterk bezeten van het idee om persoonlijke luchtvaartoplossingen te bieden.

Hoewel bronnen hardnekkig 2017 blijven vooropstellen als haalbare deadline voor de vliegende auto’s, is er momenteel nog niet veel van te merken. Enkele conceptwagens, maar meer werd nog niet voorgesteld aan het grote publiek. In het kort: vliegende auto’s zijn erg moeilijk te verwezenlijken maar als Larry Page Google aan zijn kant kan krijgen, dan zijn de vliegende wagens misschien wel dichterbij dan we zouden denken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.