6 wereldsterren die investeren in start-ups: van Bono tot Justin Bieber

Start-ups zijn hippe vogels! Of ze nu intelligente thermostaten of fancy natuurvoeding aan de man willen brengen, ze spreken tot ieders verbeelding. Een nieuwe impuls aan een verdord landschap doet altijd deugd. En start-ups slagen er ook in om bekende namen voor hun kar te spannen. Het lukt sommige startende bedrijven zelfs om wereldsterren in hun zaak te laten investeren. Een kort overzicht:

1. Bono

 

Iedereen kent Bono als de zanger van U2. De man schittert niet enkel op de grootste podia ter wereld, hij trekt zich ook nog eens het lot aan oorlogsslachtoffers, kindsoldaten en alle anderen die het niet zo goed hebben. De man heeft niet alleen zijn hart op de juiste plaats zitten. Ook zijn portefeuille is goed gevuld. Met enkele vennoten richtte hij Elevation Partners op. Met dit ‘durfkapitaalbedrijf’ investeert hij vooral in media, technologie en entertainment bedrijven. Voor de Ierse zanger zijn dit niet de eerste stappen op de investeringsmarkt. Bono investeerde in een vroeg stadium al in Dropbox en Facebook.

2. Leonardo Di Caprio

De man die gestalte gaf aan de legendarisch Wolf of Wall Street, zet zich naast de Unicef ook in voor een ander “goed” doel. In 2011 ondersteunde hij het bejubelde Mobli, een platform waarop je op een visuele manier inkijk krijgt in de social media. Samen met Tobey Maguire en tennisster Serena Williams haalde hij uiteindelijk 86 miljoen dollar op.

3. Lady Gaga

Met een spaarcentje op zak van ongeveer 60 miljoen dollar, boert deze 30-jarige Amerikaanse zangeres niet slecht. Haar faam haalt ze vooral door haar vele hits en haar nogal euhm eigenzinnig kledingstijl. Diva Gaga scoort echter ook hoge ogen als onderneemster. Niet alleen is ze creative director voor Polaroid. Ook investeerde ze harde dollars in Place (vroeger bekend als Backplane). Deze start-up kreeg al meer dan 18 miljoen dollar van 14 verschillende investeerders waaronder Google Ventures.

4. Stephen Fry

Ook de Britse gentlemen en all-round entertainer Stephen Fry weet wat investeren is. De goede kanten ervaart hij dankzij Tickle en vooral Summly (wat in 2012 verkocht werd aan Yahoo!). De andere kant van de investeringsmedaille voelde hij toen zijn investering in Pushnote minder goed afliep. Pushnote stopte anderhalf jaar na een veelbelovende start.

5. Shaquille O’Neal

Een reus van 2 meter 16 stopte in 2011 met basketten. Hij kondigde dit aan via Twitter. Social media is dan ook een van zijn grote interesse. Blijk daarvan is zijn investering in de start-up Tout. Daarnaast pompte hij ook een deel van zijn kapitaal in Vitamin Water Muscle Milk. Maar zijn beste investering is tot op heden Google. In 2014 kocht hij aandelen toen ze nog maar aan 100 dollar stonden. Dankzij zijn Google-aandelen is zijn nettowaarde vandaag verzesvoudigd. Slam, dunk!

6. Justin Bieber

Of je nu een belieber (zo heten de fans van deze Canadese zanger) of niet, je moet het hem wel nageven: lef heeft hij met bakken. 22 jaar is hij pas maar zijn investering lopen als een trein. Spotify, TinyChat, Stamped, Shots, hij rijt investeringen in start-ups aan elkaar. Of ze allemaal even succesvol zullen zijn, dat zal nog moeten blijken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.